Eve Online > Dyskusje ogólne

Invention

<< < (24/34) > >>

Sotharr:
CCP zepsuło bo 2 dni temu ME -7 dawało 60% strat, a teraz daje 80%. Jak łatwo policzyć, koszt produkcji wzrósł o około 20%. Nad tym ile daje strat ME -1 nie ma co debatować, bo takich BPC z inwencji praktycznie nie było.
CCP powinno sie zdecydować, czy chcą popularyzować inwencję, czy utrzymywać monopol właścicieli BPO T2.

Edit:
Baz mnie ubiegl.

Ellaine:
Wszystko zalezy od relacji kosztu BPC i kosztu materialow w finalnym koszcie produkcji itemu.

Jesli zrobienie BPC kosztuje np 10% a material 90%, to wzrost kosztow materialowych w istocie jest  spory.
Jesli zrobienie BPC kosztuje np 90% a material 10%, to wzrost kosztow materialowych to tylko 2% ceny itemu.

Fizyk:
kwestia punktu odniesienia, przesuneli po prostu skalę i tyle teraz ( tak jak wcześniej ) wraz ze wzrostem ME spada zużycie materiałów tylko że początek skali ( ME dla straty straty 0 jest w innym miejscu ) żadne big deal. Znacznie ciekawsze jest to że przyniesie to skutki dla rynku t2, podejrzewam że mniej osób będzie się nim zajmować opłacalność spada więc ludzie znajdą sobie inne dochodowe zajęcia.

Pozdrawiam

Voulture:
Szkoda, bojak dla mnie invencja nic a nic nie ruszyla cen commandow a na ich spadku cen by akurat mi zalezalo. Gdy widze na markecie nighthawka za 220m to naprawde chce zeby sie te gunnery szybciej skillowalo...

Sotharr:
Jeśli chodzi o statki T2 to sądzę, że ceny wzrosną o około 10%. Nie wiem, jak zareagują właściciele BPO, ale nie wydaje mi się, żeby na siłę utrzymywali niższą cenę swoich produktów. Popularnych statków T2 jest na tyle mało na rynku, że raczej nie ma problemów ze sprzedażą.
W każdym razie ja na to liczę, pozwoli mi to ograniczyć straty wynikłe z nerfa. >:D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej