Eve Online > Dyskusje ogólne
Sprzedaż tc za kasę...
Wojak:
Jest dokładnie jak pisał Sou. Dla CCP nie jest istotne czemu sprzedajesz ile sprzedajesz i komu ważne jest aby ilość TC które CCP wypuszcza była jak największa i na tym to polega oni sprzedają a co ty z tym robisz twoja sprawa. Pozatym to pozwala także na legalne nabywanie kasy w grze ja kupuję TC za real kasę i sprzedaję ją za ISKi które dostaję od ciebie, wszyscy są szczęśliwi a CCP najardziej bo zarobiło na TC.
To właśnie dlatego taki system został stworzony, można poobserwować handel kontami, charami, itemami na ebay w większości przypadków traci na tym właściciel gry tutaj natomiast wszystko przynajmniej w teorii jest ok
Pozdrawiam
Xarthias:
Jak już napisałem wcześniej. Nie interesują mnie wasze opinie na temat tego co się ccp opłaca czy nie, podobnie nie interesują mnie wszelakie teorie spiskowe oraz pobożne życzenia.
Chcę się tylko dowiedzieć, czy CCP oficjalnie[/b] zezwala na wyżej wymieniony proceder. Jeżeli na poparcie swoich słów masz jakieś oficjalne materiały ccp, cytat z eula czy odpowiedź devsa z forum to poproszę o przytoczenie. Jeśli nie to powyższe jest tylko Twoim zdaniem - a to niestety nie ma mocy "prawnej".
Imo, nadal pozostaje w mocy zapis w EULA wyraźnie zabraniający tego procederu pod karą skasowania/zablokowania konta.
8) 8) 8)
Jeszcze ktoś ma jakąś swoją opinię? 8)
vulor:
o/
ja mam.
Moja opinia:
W EULA jest napisane zarabiać na EVE nie wolno.
Nigdzie nie widziałem, żeby było napisane, że na TC wolno.
Sou:
Mi jeszcze nic nie odpisali na petycje o_O w sumie juz prawie 24h minelo, szybcy sa;d
IMO dziwne jest ze zlamali eula pozwalajac wymieniac ISK na TC i w 2ga strone ( co na forum eve im sporo osob zarzuca ), a konsekwencja tego jest legalne zarabianie na grze. Zapis ktory zacytowales mowi ze EVE ma zluzyc do rozrywki a nie jako sposob na zarabianie kasy. Nie wiem jak oni to rozrozniaja ale mysle ze tak jak sie odroznia babcie z koszykiem grzybow przy szosie od dostawcow grzybow z chin ;)
P.s Nie sadze w sumie zeby cokolwiek konkretnego odpisali. Jak napisza ze mozna to sie ludzie zdenerwuja a jak napisza ze nie to tez sie zdenerwuja;] Pewnie wola nic nie pisac i udawac ze nie wiedza co sie dzieje ;)
Xarthias:
Heh...
Generalnie to jest trochę jak z marihuaną w holandii. Kupować można, sprzedawać nie bardzo :P
Bubel prawny.
A w Eve dozwolone jest kupowanie tc za kasę i sprzedawanie ich za iski (sprzedający nie zarabia realnej kasy). Dozwolone jest kupowanie tc za iski i wykorzystanie ich na własny użytek, ale już nie sprzedawanie za realne pieniądze, bo to łamie eula, ponieważ zarabiasz na grze. I takie jest stanowisko ccp - a przynajmniej tylko takie udało mi się znaleźć.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej