Eve Online > Dyskusje ogólne

Ammo Tech 2

<< < (5/5)

Raan Kern:
Hehehe. Jaki fajny wątek.
Od pół roku nie użyłem innego ammo niż Barrage S/Hail S (stary tylko cepami lata ;))
Haile nie mają już -20% speeda, tylko minus do capa został.

A jeszcze co do Hail:

[ 2007.01.24 23:57:12 ] LordJohny > gf
[ 2007.01.24 23:57:26 ] LordJohny > egg is free
[ 2007.01.24 23:57:30 ] Ghengis Thar > gf
[ 2007.01.24 23:57:33 ] Ghengis Thar > wtf where u hitting me with
[ 2007.01.24 23:57:45 ] LordJohny > Hail L
[ 2007.01.24 23:57:50 ] Lazar Privateer > :)
[ 2007.01.24 23:57:51 ] LordJohny > ;)
[ 2007.01.24 23:57:55 ] Raan Kern > :]
[ 2007.01.24 23:58:15 ] Ghengis Thar > holy shit amazing damage
[ 2007.01.25 00:00:12 ] Ghengis Thar > u went through a 75% accross the board double large repair in a matter of seconds hehe

Tempest vs Tempest ;)

vulor:

--- Cytat: Roninek w Styczeń 24, 2007, 15:30:41 ---T2 ammo z zalozenia mialo byc specjalistyczne, takie jest i chwala mu za to, gdyz dzieki temu nie jest overpowered i w pvp liczy sie takze w duzym stopniu ammo t1.

--- Koniec cytatu ---
Chyba jesli chodzi o rakietki.
Ja tam nie widze za bardzo sensu wkładania do blasterów t2 ammo t1.

ArchenTheGreat:

--- Cytat: [BYDI] Vulor w Luty 01, 2007, 10:03:56 ---
--- Cytat: Roninek w Styczeń 24, 2007, 15:30:41 ---T2 ammo z zalozenia mialo byc specjalistyczne, takie jest i chwala mu za to, gdyz dzieki temu nie jest overpowered i w pvp liczy sie takze w duzym stopniu ammo t1.

--- Koniec cytatu ---
Chyba jesli chodzi o rakietki.
Ja tam nie widze za bardzo sensu wkładania do blasterów t2 ammo t1.

--- Koniec cytatu ---

Obie wersje amunicji do blasterów mają penalty na tracking. Jeśli dodamy do tego, że blastery nie są najlepszymi działkami w tym względzie wyjdzie na to, że czasami warto stosować "zwykłą" antymaterię. Są jeszcze inne penalty ale to wydaje mi się najsurowsze.

Venkhar Krard:
Pobawie sie troche w necro, bo akurat DT jest ;]

Akurat u matarow, przy close range uzywa sie wielu typow ammo t1 i t2. Wyjatkiem jest tu wlasnie vagabond, ktory praktycznie z rownorzednym przeciwnikiem moze walczyc tylko w falloffie - wiec pozostaje mu najczesciej barrage.

Co do ammo to ja na pvp woze na przyklad zestaw -

EMP - na shield tanki, szczegolnie  jak akurat tluke kogos, kto ratuje w rejonie gdzie npc nie zadaja em, rowniez jesli tracking barrage nie wystarcza (orbitujace mnie male gowna)

Phased Plasma - Na shipy t2 amarrow

Barrage - walka w falloffie i generalnie uniwersalne ammo

Hail - Ultra close range max dmg - jak widze ze jestem w stanie zdjac kolesia zanim mnie zdejmie i zalezy mi na czasie (na przyklad bo w systemie obok sa jego kumple). Tylko trza pamietac ze jest to ammo "wszystko albo nic", musisz do niego wejsc gleboko w zasieg weba, dac sie nosowac i naparzac na pelnym dmg z blasterow wroga. Jak spieprzysz sprawe i kawaleria kolesia przyjedzie to ciezko ci bedzie odleciec z powodu weba i ostro pojechanego capa jesli w gre wchodzily wrogie nosy. Ale w wielu przypadkach sie oplaca.

Problem jest jeszcze by upchac to do ladowni razem z sensownym zapasem cap boosterow ale da rade.
Z tego co wiem to gallente z t1 woza glownie antimatter, kiedy zalezy im na trackingu.

Generalnie jak latasz w blobie to i tak ammo moze ci bardziej lub mnie wisiec.. ale jak masz czas zeby kogos wyskanowac i byc na niego przygotowanym to wybor dobrego ammo daje bardzo duzo.

Moim zdaniem wlasnie to jest piekne, ze ammo t2 nie jest pod kazdym wzgledem lepsze, tylko ze jest po prostu bardziej wyspecjalizowane.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej