Eve Online > Dyskusje ogólne
Eksploracja - how to
Tomash Kovahlsky:
--- Cytat: Edmund w Maj 09, 2007, 13:52:33 ---Quest sondy nalezy tak rozstawic aby pokryc obszar 4 AU wokol kazdego obiektu w systemie, czyli czasem np stawia sie na SS odpowiednio zrobionych, najlepiej najpierw sobie zrobic ss-y do pokrycia systemu a potem dopiero rozstawiac sondy.
--- Koniec cytatu ---
No przecie napisalem:
--- Cytat: Tomash Kovahlsky w Maj 09, 2007, 12:51:39 ---Czasami warto zrobic sobie dodatkowe SS'y, zeby w nich postawic sondy, zeby miec "lepsze" pokrycie systemu.
--- Koniec cytatu ---
Dodatkowo powiem, ze WSZYSTKIE ukryte rzeczy znajduja sie w odleglosci MAKSYMALNIE 4AU (czyli zasieg sondy Quest) od "stalych" obiektow w systemie (planety/ksiezyce/slonce/gate'y/"normalne" plexy) - potwierdzone przez GM'a.
Hastrabull:
zaczynam bawic sie w eksploracje :D
Trybiq:
No ja rowniez zaczynam skille porobione proby zakupione ship sfitowany teraz tylko szukac :)
Xarthias:
Z dalszych obserwacji:
Większość encounterów nie znika od razu po zrobieniu. Już dwukrotnie trafiłem na zrobione minipleksy, raz na pustego hacking sita, raz na pusty pasek. Z tego co zauważyłem - jeśli znajdę przed dt - to wiszą do dt, jeżeli po południu - to co najmniej 2-3 godziny. Ale to może nie być regułą. Zauważyłem także, że więcej encounterów pojawia się w systemach 0.5 - 0.6 niż 0.3 i 0.4... Może jest to spowodowane, że mniej osób eksploruje w hi-secu... Także tylko w hi-secu znalazłem więcej niż jeden encounter w systemie (konkretnie raz trafiłem 4 i kilka razy 2 lub 3). W low spotkałem tylko pojedyncze. Ale latam w dość ludnych okolicach i te wyniki mogą być zafałszowane ilością ludzi bawiących się eksploracją.
Unknown w hi nie opłaca się nawet szukać - info od kolesia, który w hi eksploruje od grudnia. Podobno nie trafił jeszcze na nic ciekawszego niż 10-15 frejek/dronek i czasami cruz.
Gravimetrics - czyli pasy, zwykle dość opłacalne (jak na hi-sec), max hemorphite i jaspet, w low secu zdaża się także bistot, ochre czy crockite.
Radar/magnetometric - najbardziej opłacalne ze wszystkich, w hi-secu wystarczają skille na 3 (hacking/archeo), w low secu zdażają się kontenerki wymagające skilla na 4. Jak trafisz wszystkie kontenerki puste - to znaczy, że ktoś cię ubiegł.
Ladar - w hi się nie trafiają. W low też jeszcze nie trafiłem.
Tomash Kovahlsky:
--- Cytat: Xarthias w Maj 10, 2007, 11:47:56 ---Unknown w hi nie opłaca się nawet szukać - info od kolesia, który w hi eksploruje od grudnia. Podobno nie trafił jeszcze na nic ciekawszego niż 10-15 frejek/dronek i czasami cruz.
--- Koniec cytatu ---
Tu sie nie zgodze. Osobiscie zrobilem 3 razy eksploracje w systemie 0.7, (spawny takie jak piszesz... kilka frejek, raz 2 cruzy). Z jednego nic nie dostalem, ale z dwoch pozostalych dostalem 2 moduly Coreli, za ktore wzialem lacznie 85M (co prawda 4 tygodnie wisialy kontrakty). Wiec, jak na hi-sec i plexy ktore robi sie frejka, to uwazam, ze zysk calkiem niezly. Jedna z tych eksploracji (z ktorej dostalem modul Coreli) wogole nie miala spawnu... po rozwaleniu odpowiedniego "budynku" dostalem BMke i wtedy dopiero zaczely sie pojawiac frejki... po 2wie, po 3.
Z Radarow w 0.6-0.7 srednio wypadaly mi rzeczy za jakies 50M na plex (co prawda teraz ceny troche spadly, wiec pewnie bedzie to okolo 20-30M na plex).
Plexy radar w low-sec dawaly mi srednio 100M na plex.
Za radar'a w 0.0 ktorego LEDWO udalo mi sie zrobic samemu, dostalem czesci za ponad 200M... a byla tam jeszcze jedna puszka, ktorej nie udalo mi sie otworzyc (mialem za niski Hacking wtedy).
Niezle jak na srednio 1.5h na 1 plex.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej