Eve Online > Wsparcie techniczne

ATI czy NVIDIA?

<< < (2/6) > >>

Assari:

--- Cytat: "PnPride" ---Ja mam 7600 GT i wszystko mi chodzi dobrze ;) zawsze by?em zwolenikiem kart nVidii zwa?ywszy ?e maja wiecej lepszych technologi ni? ATI .;)
--- Koniec cytatu ---

Sorry za malutki offtopic ale nie mog?em si? powstrzyma?. Gdzie te lepsze technologie? Popatrz jak spada wydajno?? w kartach Nvidii po w??czeniu FASA i AA w wysokich rozdzielczo?ciach 1280 i wi?cej.
A mo?e masz na my?li FASA i HDR któr? to kombinacj? na ATI da si? w??czy? równocze?nie a na Nvidii albo to albo tamto  8)

PnPride:
ok przyznaje racje co do gubienia klatek i niemozliwosc wlaczenia hdr i fsaa jednosczesnie;) ALE zapomniales o np CineFX albo ultrashadow bo i ile sie neiemyle czegos takiego nie ma w ATI:P no chyba ze nie jestem na bierzaco :) jak tak to sorry :D

redbart:
Jesli chodzi o karty, to polecam mala pewna firme ktora zyskuje miano dobrych u graczy, niestety narazie nie znalazlem informacjij narazie jaka, a nie pamietam.

http://www.tomshardware.pl/graphic/20041110/index.html

Sir Falo:
Xyl, zwróc uwag? jak bardzo przeterminowany jest ten post. Polski THG jest w ostatnich dwóch latach strasnzie w plecy i pojawia sie z 10% artyku?ów i to jeszcze po pó? roku...

A tak powa?nie, obecnie w zasadzie mam na 1280x1024 na mojej karcie zale?nie od miejsca, ale tak ?rednio z 30-40fps (no nieraz nawet i do 100 dojdzie, ale to wyj?tkowe sytuacje). I nie u?ywam ?adnych upgradów typu Anizot. czy FFSA czy kij jak sie to nazywa?o. ??cze raczej dobre dsl6mb wi?c tylko komp trzeba rozbudowa?. Problem w tym, ?e obecnie musze u?yaw? AGPx4 bez fastwrite, bo inaczej mam krzaki wi?c grafa i tak do zmiany. Tylko w?a?nie, s?ysza?em opinie, ?e na NVIDIA po prostu EVE lepiej ?miga, a dodatkowo ATI nie wypu?ci?o odpowiednika 7900 (to jest co prawda nazwane 7800gs ale to 7900gt wg. tego co pisz? na stronce, bo ma 24 potoki pixeli i 8 vertex shaderów, i daje te cudowne 2xDVI, a na tym mi zale?y) na AGP. Tylko ta cena zaporowa troche...330€...

Tak dla zainteresowanych o jakiego grafika chodzi.
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/416638_-bliss-geforce-7800-gs-512mb-silent-golden-sample-plus-ba7800gs-512-gs-plus-tv-dvi-gainward.html
Je?li kto? wie co? wi?cej konkretnego czy warto to dajcie info pls.

Goomich:

--- Cytat: "marioosh" ---Dopiero przy WIN VISTA i DX10 mo?e by? widoczna, bo jak wiadomo Microsoft jako? bardziej polubi? NVidi?
--- Koniec cytatu ---

I dlatego w nowym Xboksie teraz chip ATi siedzi, a u konkurencji Nvidia?

--- Cytat: "marioosh" --- i te technologie sie lepiej w Dx'ach czuj?.
--- Koniec cytatu ---

Odwrotnie, to na DXach lepiej ATi siedzi, a Nvidia w OpenGL.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej