Eve Online > Wsparcie techniczne
ATI czy NVIDIA?
Sir Falo:
No w?a?nie, to co jest w ko?cu do EVE lepsze? :>
Mam 9800pro, ale kusi mnie my?l nad zakupem GF7900, tylko nie wiem jakie rzeczywiste korzy?ci mi z tego przyjd?. Ktosik ma co? konkretnego do doradzenia??
Assari:
--- Cytat: "Sir Falo" ---No w?a?nie, to co jest w ko?cu do EVE lepsze? :>
Mam 9800pro, ale kusi mnie my?l nad zakupem GF7900, tylko nie wiem jakie rzeczywiste korzy?ci mi z tego przyjd?. Ktosik ma co? konkretnego do doradzenia??
--- Koniec cytatu ---
Konkretnego to raczej nie mam :lol: Tylko rozwa?ania teoretyczne 8)
Sam mam ATI X800 i bodaj raz widzia??m jak?? stacj? na której textury chyba - z naciskiem na chyba - wygl?da?y nie ca?kiem tak jak to sobie autorzy zaplanowali. Poza tym wszystko jest OK! Na pewno EVE b?dzie chodzi? p?ynniej i by? mo?e nie b?dziesz musia? - o ile teraz to robisz - wy??cza? efektów graficznych podczas walk. Jednak ze s?yszenia i do?wiadczenia zw?aszcza w systemie JITA wiem, ?e to serwery EVE nie wyrabiaj? si? i s? cz??ciej przyczyn? lagów ni? karta graficzna w kompie gracza. Mo?e i szybsze ??cze co? by tu da?o, tego nei wiem bo nie mam mo?liwo?ci organoleptycznego porównania ró?nych ??cz.
PnPride:
Ja mam 7600 GT i wszystko mi chodzi dobrze ;) zawsze by?em zwolenikiem kart nVidii zwa?ywszy ?e maja wiecej lepszych technologi ni? ATI .;)
marioosh:
mia?em Ati, mam Nvidia - nie widze ró?nicy. Dopiero przy WIN VISTA i DX10 mo?e by? widoczna, bo jak wiadomo Microsoft jako? bardziej polubi? NVidi? i te technologie sie lepiej w Dx'ach czuj?.
Xarthias:
Mia?em ATI 9550, przerzuci?em si? na nVidi? 7600 GT i poprawa jest znaczna (g?ownie pewnie dlatego, ?e karta o klas? lepsza). Na ati potrafi?o troch? krzaczy?, na nVidii nie mia?em jeszcze ?adnych problemów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej