Eve Online > Wsparcie techniczne

ATI czy NVIDIA?

<< < (4/6) > >>

pc5:

--- Cytat: "Sir Falo" ---No to hmm.. dziwne, bo mam w sumie amd 3000+ 64bit w dualu 1gb to powinno fajnie chodzi? :/ Ostatnio jak ogl?da?em ponownie "Multilations" i by?o wida? ró?nic? w p?ynno?ci dwóch cz??ci filmików (ten sam mowie, dwie osoby sobie nakr?ca?y) to po prostu wymi?k?em...
--- Koniec cytatu ---

Ale na czym polega?a ta ró?nica? Osoba nr1 mia?a szybszy procesor/grafike?

--- Cytat: "PnPride" ---ale wazniejsza jest karta graf od procka Razz procek dodaje stabilnosci itp i daltego najwiekszy skok zaowazysz przy dopiero zmianie grafiki Wink
--- Koniec cytatu ---

Patrze na to troszke inaczej. Sami autorzy gry podkreslali ze silnik graficzny tworzony byl bodajze na DirectX 8.x. Jest on juz stary, dlatego CCP pracuje nad nowym od jakiegos czasu. Raczej w EVE 'odczuwam' duzo wiecej obliczen wykonywanych przez procesor niz karte grafiki. Przykladem moga byc bitwy flot. Powiedzmy osoba A ma sprzet 2 razy wojniejszy od osoby B a i tak ma 3-4 klatki na sekunde. Ale nie chce mi sie o tym pisac juz, temat pewnie walkowany 1000 razy.

Level:
Mam GeForce 7900 GT Gainward Bliss PCX 256MB (PCI-E) i powiem tak: do gier w tym przedziale cenowym chyba najlepszy wybór...w eve wszystko pi?knie dzia?a, na ustawieniach systemowych: wyg?adzanie kraw?dzi x4
Anizotropia x16, wysoka jako??-EVe wygl?da cudnie. Nawet nie mam tego b??du co mia?em wczesniej z texturami na stacjach ammar :)  (chyba, ?e to usun?li, nie jestem na bie??co z poprawkami-nie czytam)
A do tego mam: Intel Core Duo 6300, 2x512 MB DDR2 Geil 667Mhz Ultra o ile to ma znaczenie.

Goomich:

--- Cytat: "pc5" ---
Patrze na to troszke inaczej. Sami autorzy gry podkreslali ze silnik graficzny tworzony byl bodajze na DirectX 8.x.
--- Koniec cytatu ---

W wymaganiach jest: 32 MB 3D graphics card with Hardware Transform and Lighting, such as NVIDIA® GeForce™ 2 class card or above, czyli DX6, mo?e 7.

GumisPLL:
Ja mam x800 GTO 2 lekko po tuningu i wszystko chodzi miodzio.

Wedlug mnie ATI jest lepsze od NVIDI proponuje poczytac servis int"tweak"

pozdr

Xarthias:
A wg mnie Wielkanoc jest fajniejsza od Bo?ego Narodzenia, bo zazwyczaj ju? ?niegu nie ma :P
Dajcie se siana z tym tematem...
Ja ju? przerabia?em i wy?szo?? AMD nad Intelem (b?d? odwrotnie w zale?no?ci od punktu siedzenia - czyli tego co kto akurat mia? w kompie), i ATI vs nVidia i Amiga vs PC vs Atari vs Amstrad (oj, to dawno by?o), z innych dziedzin to np Canon vs Nikon czy Flip kontra Flap :P
Ta dyskusja jest imho bezproduktywna wi?c dajcie sobie siana :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej