Eve Online > Dyskusje ogólne

Carriers

<< < (9/11) > >>

Tratoc:

--- Cytat: LosBekoczoS w Sierpień 08, 2007, 08:46:39 ---
--- Cytat: Fizyk w Sierpień 08, 2007, 08:17:26 --- spadać z tamtąd więc cap na 95 % i ziuu.

--- Koniec cytatu ---
72% a nie 95%,
--- Koniec cytatu ---

Tak wogole to ile trzeba capa do skoku przy wymaxowania skilla jump od redukcji capa na 5lvl?

Voulture:
A to przyadkiem nie zalezy od skilla, dokladniej od JUmp Driva Operation? Tak wiem, do Calibracji i tak jest wymagany lvl 5, ale to blizej prawdy jest :>

Jak ktos nie zakumal 0,75*0,95=0,71 i tyle trzeba wlasnie.

Tratoc:
Nie bylo powiedziane ze te 72% to max. Dzieki za wyklarowanie.

Co do transportu, optymalnie ponoc jest wiezc Itka V i Viatora. Ciekawi mnie tylko czy pilot carriera musi umiec nimi latac czy wystarczy ze na starcie i mecie bedzie ktos umiejacy by to zabrac?

LosBekoczoS:
Dokladnie mowiac wychodzi cos kolo 72% przy jump drive op na 5, znajac zycie jest to poprostu 0,71999999999  :D Wiele razy probowalem przy 71% skoczyc i zawsze info o tym ze iles tam mi brakuje zeby skoczyc. Na fast travelu jest sie wstanie wycisnac taka efektywnosc ze skaczac z A do B i potem na C jestes w wstanie wykozystac cyno B 2 razy bez ponownego odpalania ( zdazysz w 10 min wrocic :D )

--- Cytat: Kieł Łowicz w Sierpień 08, 2007, 10:43:13 ---Ciekawi mnie tylko czy pilot carriera musi umiec nimi latac czy wystarczy ze na starcie i mecie bedzie ktos umiejacy by to zabrac?

--- Koniec cytatu ---
Przy zaladunku na stacji nieumiejetnosc latania nimi powoduje czasem problemy ( przy trade zaladowanych szipow, czesto nastepuje " wysypanie" rzeczy do twojego hangaru. Na koncowym cyno nie w stacji to wystarczy je "wystrzelic" i odpowiednie osoby sobie nimi polataja wyladuja towar podleca do ciebie i zestoraguja w carrierze ( jest to nawet wygodniejsze ).

Dormio:
Nawet nie muszą storagować - po prostu wystarczu, że opuszczą shipy, a Ty sobie je scoopniesz  ;)
Załadunek - wymaga skilli (chyba, że nie chcesz wykorzystać pełnej ich ładowności), rozładunek nie. Dokładniej najlepsze efekty daje Iteron MkV na rigsach (2xT2+1xT1) daje 41.8k m3 (same T1 = 38.4). Do tego najlepiej dodać Proratora (T1 rigsy) 10.9k m3 (Viator 10.4).

Co do fitu i expanderów na low - to ma sens jak koniecznie chcesz wozić courier contrakty, albo naprawdę zależy Ci na pojemności, a przy okazji korzystasz z bezpiecznej trasy (POSami). Poza tym tak jak Albi napisał - te kilka k m3 nie robi różnicy w kosztach transportu.

Ja tam nie patrzę na % przy skoku, a na ilość i jak mam 52k capa to skaczę  ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej