Eve Online > Dyskusje ogólne
Polskie korporacje - struktrury i formy zarzadzania.
Ellaine:
Hmm.
Minelo pare miesiecy i najpierw moja korporacja wyewoluowala z imperialnych misiow rozproszonych po galaktyce do grupki maniakalnych mordercow w 0.0, a potem rozpadla sie bo wszyscy chcieli do wiekszych korpow, zeby latwiej bylo o corpowy gang, tyle ze chcieli do roznych.
Teraz jestem w korporacji zyjacej w 0.0 od lat, doskonale sobie radzacej, zarabiajacej pindzyliony kasy i latajacej calymi dniami na wojny z ruskimi. W przeciwienstwie do poprzedniej, Ell nie jest tu dyrektorem ale malym zuczkiem powoli ciulajacym na swojego carriera do korporacyjnej floty capital shipow (wcale przyzwoitej na taka raczej srednich rozmiarow korporacje).
Tak czy siak, jesli chodzi o zarzadzania, to panuje totalny pierdolnik i samowolka. Kazdy robi co chce w zupelnie przypadkowy sposob. Nikt nikomu niczego nie karze. Dyrektorzy zamiast wydawac polecenia sami wszystko robia a reszta sie obija. Kiedy sie zglaszam ze chce zrobic cos dla korpa, mowia mi "a daj se spokoj, korp ma xyz miliardow korpowej kasy i nie ma co z tym robic". Co raz dyrektorzy pytaja czy ktos nie chce aby darmowego corpowego battleshipa, bo produkcja na uzytek wewnetrzny powaznie przekracza straty. Kiedy tylko jest jakies naparzanko albo korpowe zarabianko, albo trzeba kogos poeskortowac z kolejnym POSem z imperium, to cale stada corp-matow rzucaja sie do pomocy. Jednym slowem, anarchia utopijna :)
Kromeq:
Zapomnialas dodac ze nie grasz w polskim korpie tylko w multi.
Ja akurat lubie grac z polakami i generalnie w RAV jest luzik i spoko. Ale jak sobie przypomne swoje gildie z innych mmo (polskie) i widze teraz qmpla ktory zostral i poszedl do multi, to to poprostu niebo a ziemia...
LosBekoczoS:
Niebo u polakow ziemia u multi czy w druga strone sory ze sie dopytuje ale poniekad moze z zaspania nie rozumiem gdzie co :D
Ellaine:
U nas teraz jest trzech Polakow :)
Kromeq:
Los powiem tylko ze nie mam za dobrego zdania o polskich gildiach. POprostu za duzo razy sprawdzilem empirycznie ze gdzie 2 polakow tam 3 rozne zdania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej