Eve Online > Dyskusje ogólne
Polskie korporacje - struktrury i formy zarzadzania.
pc5:
--- Cytat: "Asmodeus" ---
--- Cytuj ---(zdaza sie okolo raz na 2 tygodnie ze jest powyzej 3 aktywnych osob i wtedy robimy akcje).
--- Koniec cytatu ---
Ouch. Przy takiej ilosci spedzanego czasu to mozna i w demokracje sie bawic. Ja mialem na mysli 500 wyglodnialych osob co siedza codziennie i domagaja sie non-stop akcji :shock:
--- Koniec cytatu ---
Tak to tylko w GoonFleet...
Ja tam wole dyktature. Jest dowódca, CEO, gangleader, comander czy kto tam jeszcze to si? spraw? za?atwia szybko i sprawnie bez takiej zabawy. No chyba, ?e kto? lubi takie zabawy w sejm, senat, konstytucje i [duzy czerwony] wie co jeszcze. Lecimy mordowa?? 10 za 11 przeciw i ju? jest jadka :D
Asmodeus:
U nas wyglada to tak:
zamiast "lecimy mordowac?" jest pytanie "gdzie jest gang?" - bo na pewno cos juz lata :)
5 minut po downtime juz byly 2 gangi w drodze :)
Ellaine:
No my nie mamy tylu graczy. Mamy w sumie 2 rodzaje graczy w korporacji;
1.Gracze ktorzy loguja sie raz na kilka dni.
2.Gracze, ktorzy sa zalogowani non stop, ale raz na kilka dni nie sa AFK :)
korpusz:
z doswiadczenia wiem ze w wiekszosci wypadkow demokracja sie nie sprawdza w grach mmo ;) najlepszym rozwiazaniem jest jak ktos wyzyej pisal np 5 osobowa rada plus 1 glowno dowodzacy. Ta piatka jest wlasnie po to aby to nie byla totalna dyktatura jednej osoby,przynajmniej z punktu widzenia zwyklego, majacego malo do powiedzenia gracza. Przewaznie te 6 osob to sa dosc dobrzy znajomi ktorych zdanie bardzo zadko sie rozni.
Innym problem powstaje gdy malo osob ma czas na gre lub organizacja jest rozproszona po swiecie i gra w bardzo roznych godzinach, w takim wypadku przedstawiony przez Ellaine system projektow jest bardzo ciekawym rozwiazaniem bo daje nam pewnosc, ze bedzie kto mial brac udzial w zabawie oraz beda w niej braly udzial tylko osoby chcace to robic.
Kromeq:
Nie wiem jak to jest w zagranicznych organziacjach graczy ale w "polskich" relaiach demokracja sie nie sprawdza.
Generalnie jak poprzednik napisal, zamordyzm - ofc kulturalny - bardzo dobrze sie sprawdza w MOO. Inaczej kazdy lata gdzie chce i nic nigdy nie wychodzi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej