Eve Online > Przedpokój
Martinezo
Ellaine:
Ja nierozs?dnie zacz??am od indykow.
Dzieki temu:
-jestem opozniona w rozwoju o okolo miesiaca wzgledem tych co zaczeli od learningow (ja przez jakis dlugi czas tylko basicki 4)
-jeszcze gram w eve - gdyby przyszlo mi siedziec 2 miesiace w stacji az do learningow advanced 4, to potem by mi sie nei chcialo ;)
Wiec summa sumarum, nierozsadne rozwiazanie wyszlo mi na dobre :)
Goomich:
--- Cytat: "Ellaine" ---
-jeszcze gram w eve - gdyby przyszlo mi siedziec 2 miesiace w stacji az do learningow advanced 4, to potem by mi sie nei chcialo ;)
--- Koniec cytatu ---
W jaki sposób, siedz?c 2 miesi?ce na stacji, mo?na zarobi? po 4,5 mln na ksi??ki?
mark24:
nikt nie siedzia? na stacji, aktualnie trzaskam misje lvl3, i jestem w po?owie drogi do w?asnego battleshipa (chodzi o cash).
Wyskillowanie do BC to raptem 200k SP. Wyskillowanie do BS-a to jakie? 300 - 350k SP.
Misje lvl3 przy pewnej dozie samozaparcia i nak?adzie czasu (warp tu warp tam) da si? zrobi? BC.
Fit to w ogóle groszowe sprawy, chyba, ?e kto? koniecznie chce mie? wsz?dzie lvl5 - ja w wiekszo?ci zadowalam si? 2-3. Indyka te? ju? mam.
I nie mam wszystkich learnigów advanced - na to trzeba prawie 2mln SP.
Dormio:
--- Cytat: "mark24" ---nikt nie siedzia? na stacji, aktualnie trzaskam misje lvl3, i jestem w po?owie drogi do w?asnego battleshipa (chodzi o cash).
Wyskillowanie do BC to raptem 200k SP. Wyskillowanie do BS-a to jakie? 300 - 350k SP.
--- Koniec cytatu ---
Pytanie tylko po co lata? statkiem którego nie mo?na:
a. odpowiednio wyposa?y?
b. odpowiednio wykorzysta?
:?:
--- Cytat: "mark24" ---
Misje lvl3 przy pewnej dozie samozaparcia i nak?adzie czasu (warp tu warp tam) da si? zrobi? BC.
--- Koniec cytatu ---
Tu masz dowód, ?e najlepiej to zosta? przy cruiserkach i zrobi? lvl4-5 w cruiserkach i minimum lvl4 w towarzysz?cych (engineering, electronics, mechanics, gunnery).
W BC da si? solo zrobi? lvl4 misje. Zajmuje to troszk? czasu, ale niewiele wi?cej jak w BSie.
--- Cytat: "mark24" ---
Fit to w ogóle groszowe sprawy, chyba, ?e kto? koniecznie chce mie? wsz?dzie lvl5 - ja w wiekszo?ci zadowalam si? 2-3. Indyka te? ju? mam.
I nie mam wszystkich learnigów advanced - na to trzeba prawie 2mln SP.
--- Koniec cytatu ---
Zadowalasz si?... dobrze powiedziane, bo jakby? mia? lepiej podci?gni?te to by?by? po prostu zadowolony, bo nagle okr?t sta?by si? maszynk? siej?c? postrach w?ród RATów... Zrobienie lvl4 w wi?kszo?ci wypadków to raptem 2-3 dni (licz?c od 0)...
mark24:
latanie cruiserem robi?c misje lvl2 za 20-200k ISK i 20-200LP jest ?rednio zabawne. Zreszt? zrobi?em ich chyba ponad setk? i strasznie mnie to znudzi?o.
Wole si? troch? pom?czy? i zrobi? jedn? misj? za 1.5mln ISK i 1500LP - raz, ?e jest to jakie? wyzwanie dla niedoskillowanego BC (szczególnie Massive attack czy Extravaganza), a dwa, ?e takie wyzwania nie pozwalaj? na nud?.
I chyba przy okazji mo?na nauczy? si? troch? mechaniki gry. Po stracie 2x BC na pierwszej misji lvl3, zrobi?em ich ju? 16 (wczoraj mia?em important store) i nie by?o wi?kszych problemów. Gdybym robi? te same misje BS-em, który ma 2x wi?cej wszystkiego, pewnie po?owy tych rzeczy bym si? nie nauczy?...
Fakt faktem fit jest ch..., mam ma?o shieldów, ma?o armoru, beznadziejne naprawiaczki, s?abe resisty, wi?kszo?ci fajnych rzeczy nie mog? zamontowa?, albo mnie na nie nie sta?, ale wszystko przyjdzie z czasem.
--- Cytuj ---Zrobienie lvl4 w wi?kszo?ci wypadków to raptem 2-3 dni (licz?c od 0)...
--- Koniec cytatu ---
a zrobienie lvl3 to raptem 1 dzie?, lvl4 minus lvl3 to najcz??ciej 5% ró?nicy. Matematycznie rzecz bior?c nie op?aca mi si? po?wi?ca? kolejnych ~2dni by mie? 5% powera wi?cej. W przysz?o?ci owszem nie omieszkam si? za to wzi??.
Zreszt? ka?dy ma swój sposób na dobr? zabaw? :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej