Eve Online > Wsparcie techniczne
Eve pod Linuxem?
Fedajkin:
Ja działałem na Fedora Core i też chodziło bez zarzutu...
marioosh:
ja wogóle nie używam dźwięku więc nie wiem ... :D
wracając to tematu evemona, można odpalić windowsowskiego klienta z poziomu mono
pobieramy paczkę> rozpakujemy > 'mono evemon.exe i powinno chodzić.. sam nie sprawdzałem ale skoro mowią że działa, to działa.. :D
Coen:
--- Cytat: Za'afiel w Styczeń 19, 2008, 23:49:05 ---...
A teraz do sprawy, którą chciałem poruszyć, bo tak sie składa ze przyszedl czas gdy nasłychałem sie juz muzyki z gry i chciałbym puscic sobie w tle cos z mp3...i tu lipa, włącze amaroka to EVE sie nie włącza
....
--- Koniec cytatu ---
--- Kod: ---sudo apt-get install alsa-oss
aoss eve
aoss teamspeak
aoss twoj_ulubiony_player(jesli korzysta z oss, jesli z alsy to odpalasz go normalnie)
aoss co_tam_jeszcze_chcesz
--- Koniec kodu ---
k_pax:
Eve i linux ^^ No coz przewaznie przesiaduje na stacji i tutaj WINE wysmienicie sie sprawdza (tzn. zmiana skilla oraz zbadanie sytuacji na polish). Jesli mam ochote postrzelac lub zrobic kilkanascie jump'ow po low sec zdecydowanie wole uruchomic winzgroze :laugh: O dziwo dzwiek pod wine dziala wysmienicie.
Co do evemon, spawdzilem rozwiazanie podane przez Mario DelTorres'a i niestety u mnie nie chce sie uruchomic :-\
o7
Zaafiel:
hmmm rzeczywiście, postanowiliśmy z kumplem zrobic testy i o ile z EVE na cededze bylem zadowolony o tyle pod wine'em jest duzo lepiej, wyeliminowane sa bugi w grafice, pewnie sie spotkaliscie z tymi przekolorowanymi dziwadłami jesli ktos gral pod cedega, nie ma juz problemow z muzyka, audicious w tle i wine sie nie gryzą...co mnie zdziwilo, to fakt ze po pierwszym włączeniu EVE pod wine'em włączył mi sie klient PREMIUM :D dzial dziwnie, ale milo bylo zobaczyc jak wyglada grafa jajka ;) znajomy na słabszym sprzęcie zauwazyl tez wzrost wydajnosci samej gry o jakies 20%.
Testowane na:
Ubuntu Feisty 7.04
Wine 0.9.56
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej