Eve Online > Wsparcie techniczne

Eve pod Linuxem?

<< < (8/35) > >>

rck19:

--- Cytuj ---Korzystam z najnowszej wersji ubuntu i natywnego klienta który niedawno wyszedł - nie mam najmniejszych problemów z nim  Wink
--- Koniec cytatu ---

Hehe, szczęściarz  ;) Być może faktycznie powinienem upgrade'ować do Feisty albo Gibbona. Daj jeszcze znać, czy używasz nVidii, czy ATI.

@Yogos:
Mam nVidie, konkretnie GeForce2 MX400, driver nvidia-glx w najnowszej wersji. Czytałem, że niby powinienem używać drivera legacy do starszych kart, ale dotychczas nie miałem problemów (konkretnie z linuksowym NVN i odpalanym z Wine Anarchy Online).

Andrew Slime:
Używam nvidii - jedyny słuszny wybór ze względu na słabe wsparcie ati dla linuksa  :)
co do upgrade - polecam, nowe wydanie ma wiele udogodnień, instalacja sprzętu i sterowników przebiega praktycznie automatycznie co ułatwia zabawę.

marcoos:

--- Cytat: rck19 w Grudzień 05, 2007, 12:22:03 ---@Yogos:
Mam nVidie, konkretnie GeForce2 MX400, driver nvidia-glx w najnowszej wersji. Czytałem, że niby powinienem używać drivera legacy do starszych kart, ale dotychczas nie miałem problemów (konkretnie z linuksowym NVN i odpalanym z Wine Anarchy Online).

--- Koniec cytatu ---

z GF2 MX400 Evka nie działa pod windowsem (ta karta ma chyba wsparce do DX7 - stąd działają Ci NVN i AO) - potrzebna jest karta, która wspiera co najmniej DX9 (najlepiej z literką "c").

rck19:
No good  :-\ Dzięki za info, nie będę sobie wobec tego tępić na tym zębów.

misao:
co jest zabawne, bo mi sie odpala na rivie tnt2 ultra. aczkolwiek low settings i lekko tnie

no i odpala na moim evil laptopie z Intelem 852 GME2 karta (32mb shared ram) (ale jak sie odpala to juz inna historia... pisanie na czacie mi tnie.....)

post trinityedit: naprawde cos ponarpawiali. treraz moge nawet latac i strzelac. ( mam cos z 5 fps na pasku)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej