Śmietnisko > Archiwum
Piep*(&*(^&*^ learningi
redbart:
Wiecie co jest najg?upszym pomys?em CCP - learningi, w?a?nie learningi. Czemu oni je dali do cholery w tej grze? Ucze si? od 3 tygodni, osi?gn?lem adv memory i int na 4, za 4 dni mam learning na 5, potem mnie czeka percepcja i willpower adv na 4, czyli jeszcze ~dwa tygodnie
Kurcze przecie? to jest naprawde pojeb., zabija mi ca?? przyjemno?? gry. Latam sobie Cyclonem i latam, latam na misje lvl 2 i latam, 3 tygodnie kopalem i przestalem. Z misji lvl 2 kasy jak barszczu, lp jak grzybów zim?, z kopania jaspetu mam ju? do??.
W 0.0 boj? si? zapu??i? bo cyclon za s?aby na raty, w 0.2-0.3 boj? si? leciec 15j do agenta bo mamy wojne i pieprzeni piraci pewnie gate campuj?.
Zastój w grze przez te cholerne learningi. Chyba przez to opuszcz? t? cholern? gr?, bo nie mam si?y, serca i ochoty w to gra?.
Kamoris:
Ech w sumie nikt learningow nie kaze ci robic :P
regis:
imho... learningi (przy obecnej strukturze reszty skili) to najlepsze co ccp moglo dac.
Dwa. Learningi robisz na zmiane z innymi skilami. Nikt ci nie karze robic na poczatku samych learningow... w sumie mozesz na paru startowych skilach posiedziec 2 miesiace w stacji, ale gdzie tu sens.
Trzy. Learningi, mimo ze nie jest to latwo golym okiem zauwazyc... zwracaja sie bardzo szybko.
Prosta matematyka. (dane SP biore z sufitu)
Zakladamy Char1 ma tylko bazowe 10 perc i 10 will, learningow nie robil
Char 2 zainwestowal powiedzmy 4 tygodnie i wciagajac perc i will na adv 4. Czyli ma 19/19
Teraz obaj panowie chca przeszkolic sobie cos z Spaceship command. Zakladajac ze skill ma 1M sp. Pan 1. Wyszkoli go w 30 dni. (posilkujac sie CharManagerem).... kazdy wzrost perca obniza o m.in 6% czas szkolenia, kazde zwiekszenie willa, o 3%. Mniej wiecej przy 20 juz ccp jakies tam ograniczenia narzucilo... ciagnac dalej, pan 2 majac o 9 w kazdym atrybucie wiecej dostaje bonus w postaci 45% skroconego czasu szkolenia. Czyli na oko jakos 2 tygodnie bedzie trenowal wyzej wymieniony skill.
Co za tym idzie... pan 2zmeczyl sie trenujac 3 tyg learningi... po czym machnal sobie Skilla w 2 tygodnie = 5 tyg.
pan 1 sie nie meczyl tylko odrazu poszedl w grube... i stracil 4 tygodnie.
Jezeli teraz chcieliby drugi taki skill to pan dwa ma learningi + skill 1 + skill 2 i ma to po 7 tyg,
natomiast pan 1 ma skill 1 + skill 2 i tydzien straty...
Panial wania?
redbart:
Tylko po co learningi jako takie, nie lepiej na starcie wygenerowac wyzsze atrybuty?
I jak to jest przy 20, a 23 skilla, jak mowiles o ograniczeniach.
Gimitar:
--- Cytat: "redbart" ---Tylko po co learningi jako takie, nie lepiej na starcie wygenerowac wyzsze atrybuty?
I jak to jest przy 20, a 23 skilla, jak mowiles o ograniczeniach.
--- Koniec cytatu ---
Nie no czlowieku to tak jakbys narzekol po cholere dali tyle shipow? Teraz przez CCP nie wiem co wybrac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej