Eve Online > Wsparcie techniczne

Wiele statków - haczenie si?

(1/3) > >>

redbart:
Mam te? problem przy du?ej liczbie NPCów czy wogóle statków i dynamicznej walce, gra zaczyna strasznie zwalnia?, tak jakby dysk non-stop pracowa?. Troszke to dziwne, bo przewy?szam minimalne wymagania przecie? o du?o:

Athlon Xp 2000+
Radeon 9550
762 MB Ram, tylko ?e DDR 266Mhz

RIPsento:
Te? mam starego z?oma ale wi?ksze problemy z pr?dko?ci? po??czenia ni? ze sprz?tem. Tylko wtedy mi chaczy i zwalnia.
Mam
XP+ 2000 over 2600
rad 9550xt over 9600xt
512ram w dodatku jakes noname
no i karte dzwi?kow? SB AIIZS - fajnie evke slychac na 6 g?o?nikach

Tak wi?c jak wida? ?adna rewelacja. Mo?e powinine? zainstalowa? nowe strowniki. Czasami to pomaga. Przeinstalowanie systemu te? ale to ju? si? musi cz?owiekowi chcie? ja tego nie robi?em ju? z rok.

Blaster:
Mysle ze powinienes zaczac od nastepujacych kroków defragmentacja dysku jezeli nie pomoze to  :arrow: reinstalacja EVE jak nic sie nie zmieni to  :arrow: reinstalacja windy.
Moja wypowiedz opieram na jednym objawie o którym piszesz a mianowicie "mieleniu dyskiem". Jezeli jest lag sieciowy to dysk nie powinien mielic  8)

redbart:
Defraga zrobi?em, ju? dawniej, troszke pomog?o, postawi?em Eve na czystej windzie boniedawno reinstalowa?em.

Lag sieciowy si? chyba nie objawia spadkiem Frameratu. Czy reinstalka Eve naprawde cos pomaga?

Hmm nie mog? si? domy?li? o co chodzi i czy si? op?aca przesiadac na ddr 400mhz z 266mhz. Nigdzie nie moglem znalezc porównan i opisów :/

Dormio:
EVE ma ostatnio w ogóle problemy z pami?ci?... rze?ba w dysku mo?e oznacza? za ma?y plik wymiany (swap), za ma?o lub zbyt wolna pami??...
Ci??ko powiedzie?... zacznij od ustawienia wi?kszego pliku wymiany (zasada 2x RAM, a nawet 3x RAM czasem pomaga), mo?esz wymieni? na szybszy RAM, mo?esz zainstalowa? nowy dysk z wi?kszym cache i wi?ksz? pr?dko?ci? obrotow?...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej