Eve Online > Wsparcie techniczne
Wiele statków - haczenie si?
yooguruto:
Zawsze mnie zastanawia?o, jak wydzielenie osobnej partycji dla swapa mo?e mie? znaczny wp?yw na szybko??. Ab st rachuj ac (wyskakuj? hashe jak napisze to razem :x) juz od samego zadania jakie pe?ni swap, chodzi mi jedynie o to, ?e dane z partycji na partycje s? przepuszczane wolniej ni? w obrebie tej samej partycji. W windowsie (XP) moge sam zarezerwowa? obszar dla swapa dla kazdej fizycznej partycji. Interesuje mnie natomiast to: - taka przykladowa sytuacja-
Mam EVE'a zainstalowanego na partcyji D:. Swap standardowo jest na partycji C:. Czy moge wymusic, zeby te informacje, ktore sie nie mieszcza w RAMie zostaly wrzucone do konkretnego swapa na konkretnej partycji? Z moich obserwacji wychodzi na to, ?e ZAWSZE zapychany jest najpierw SWAP z partycji C: :|. Czy taka moja teoria o wymianie danych i jje szybkosci mi?dzy partycjami jest poprawna? Je?li tak to jak sie ma sprawa z tym 'wymuszeniem' zapisu w swapie w konkretnym miejscu?
Spiky:
Swapa najlepiej miec na innej partycji niz system oraz EVE a w ogole najlepiej to na innym dysku...
hallor:
Nie wiem jak wam, ale mi po wstawieniu grafiki eve zaczelo chodzic pieknie cacy...
inna sprawa ze jak wczoraj siedzialem na posie z 80 osobami to fps zjechal do ~20, a przy wlocie gra stawala na moment, ale to zdaje sie byla kwestia komunikacji z serwerem :D
A zeby nie bylo OT - swap na innej partycji duzo nie zmieni - dopiero na innym dysku przynajmniej imo.
H.
Tigivo Eckhart:
xyl zrob inaczej ja tez na poczatku mialem mega lagi przy duzych walkach.
1. nie ma co windowac grafy na maxa... do pvp lepiej troche obnizyc
2. ctrl+shift+alt T wylacza efekt turretow
3. ctrl+shift+alt E wylacza wiekszosc glownych efektow
u mnie sprawilo ze walka z 1 frame na 3 sekundy poprawila sie do 20-25fps.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej