Śmietnisko > Archiwum
Stabilnosc serwerow
Xarthias:
Ja si? tam nie znam za mocno, ale jak masz router to wydaje mi si?, ?e to si? na routerze zmienia.
Ja mam np (przy neo 512) 1492 i dzia?a... zazwyczaj :P
RIPsento:
Nie mam routera tylko po??czenie kablowe czy jakie? lan nie jestem pewien co to dok?adnie jest. Najgorszy jest fakt ?e wszystko dzia?a?o dzisiaj rano. Praktycznie nie by?o problemów do godziny 12.00 naszego czasu. Pó?niej po restarcie nie mog?em si? ju? po??czy?. Nie wydaje mi si? ?eby wina le?a?a po stronie mojego ??cza ale sam nie jestem ju? niczego pewien.
Xarthias:
Zamorduj admina :twisted:
Ja ??cz?c si? przez lan u mojej kobiety to cz?sto nawet skilla zmieni? nie mog?em... Dopiero interwencja u admina pomog?a.
black_wic:
Hmm, nie wiem czemu ale ta gra gryzie sie z win2k3. Pod win xp nie mam problemow z logowaniem na serwer (ustawienia firewalli itp nie wchodza w gre bo akurat na tym sie znam).
marcoos:
Odno?nie MTU to proponuje: http://neostrada.info/download/pafiledb.php?action=file&id=12
(praktycznie sprawdzone u jednej osoby) :)
Tylko jeden tip: po zmianie konieczny jest restart windowsów!
Odno?nie MTU - To faktycznie jest sprawa routerów, ale ?le skonfigurowany router nie defragmentuje pakietów (czyli sam nie zmniejsza pakietów) i dlatego obej?ciem tego problemu (i aby nie prosi? o pomoc niedouczonych adminów ;) ) jest w?a?nie wymuszone zmniejszenie d?ugo?ci pakietów TCP/IP
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej