Śmietnisko > Archiwum
EVE vs WOW
ireul:
.
dzikus:
Dobry artykul, zgadzam si? w bardzo wielu punktach. Zw?aszcza, ?e gram w obie gry na raz :-)
W WoW gram dla PvE. Jak chc? si? odpr??y?, pozabija? potwory, poogl?da? ?adne lokacje, to WoW jest w sam raz.
W EVE gram dla ludzi. Dla ca?ego kontekstu socjalnego zwi?zanego z t? gr?. Dla tego forum, dla korpa do którego nale??, dla zjazdów EVEowców. Jakby tego nie by?o, pewnie ju? bym porzuci? t? gr?, bo strzelanie do krzy?yków dawno by mi si? znudzi?o.
StellarSheep:
To nie strzelaj do krzyzykow ;)
Strzelanie do kwadracikow jest duzo lepsze.
W ogole nie wiem po co grac w gre multi jesli nie chce sie zmierzyc z drugim czlowiekiem. Czy to beda szachy, karcianka, pool, fpp, rts, mmorpg czy cokolwiek innego. Mnie zawsze to ciagnie w kazdej grze. Rywalizacja z drugim czlowiekiem. To wlasnie to daje najwieksza satysfakcje.
Sambor:
Nie gra?em w WoW'a na oficjalnym serwie tylko na takim dla 400 graczy. Co moge powiedzie? o tej grze... a wi?c jest nudna, za bardzo bajeczna, zdecydowanie dla dzieci, monotonna, ciag?e klepanie mobków, s?abo dopracowane detale postaci. Zrobi?em sobie postac cz?owiek palladyn. Wygl?da? jak smutny dziadek mruz który lata z pa?k? w wielko?ci wa?ka do ciasta a odg?os to taki jakby kto? uderza? g?ow? w biurko :). Dobi?em do 12 lvl i darowa?em sobie posta?, zrobi?em trupka warlocka, do?? fajnie si? gra?o ale zdecydowania gra mnie znudzi?a tak koszmarnie ze zw?tpi?em w gry mmorpg. Fakt ?e lokacje s? ca?kiem ?adne, p?ywanie pod wod? :) Zdecydowanie stawiam na Lineage II ale nie o tym mowa gra?em kilka miechów i bardzo dobrze si? bawi?em jako buffer.
Mo?liwe, ?e gra na oficialnym serwie WoW by?aby zupelnie inna ale nie zap?ace za tak? gre.
...a? w ko?cu znajomy (Perenor, Angus) zapoda? mi linka do EVE, moje oczy i umys? si? rozja?ni?, ?ci?gna?em klienta i zagra?em, bez dwóch zda? jeszcze na trialu op?aci?em konto. Panowie to jest gra dla nszego pokolenia.
Xarthias:
Ech, IMHO WoWa spaskudzili strasznie, a mo?na by?o z tego wyci?gn?? smaczn? gierk?... Ja teraz czekam Dungeons & Dragons Online... i mam nadziej?, ?e nie b?dzie podobnie spaskudzona... Nawiasem mówi?c, to przy ogl?daniu screenów troch? si? o?lini?em ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej