Śmietnisko > Archiwum

abonamenty w MMORPGach? Kolejny haracz?

<< < (3/17) > >>

Kamoris:
Jesli cchesz garc za free graj an trialu 14 dniowym :p
Zyjemy w takich czasach gdzie za wszytsko tzra placic a te 60 pln to nie jest az taki wielki majatek zeby nie bylo stac polakow na placenie :P
A skoro nie masz kasy na  gre to poprosta w nia nie grasz i nie ma co plakac.

zoekarl:
w?a?nie instaluje eve za 2 tygodnie powiem wam co my?le. ale nie wiem jak by mi sie ta gra spodoba?a to nie zap?ace 60 z? miesi?cznie.

Xarthias:
Dodaj?c jeszcze do tego co koledzy napisali powy?ej.
P?acenie za gr? jest dobrym wst?pem do doros?ego ?ycia... Jak kto? nie potrafi zrozumie?, ?e trzeba p?aci? za czyj?? prac? (programistów i developerów w tym wypadku), to pewnie potem (czyt. jak b?dzie doros?y) b?dzie si? pyta? czemu musi p?aci? za telefon (przecie? go w ko?cu kupi?em) czy jedzenie...
Nie wiem ile masz lat, ale Twoje biadolenie wygl?da na ?ale pi?tnastolatka, któremu rodzice nie chc? da? na piwo 8)

Doro?nij ch?opie...

A co do darmowych mmorpg... Eve istnieje ju? dwa lata, jest ci?gle udoskonalana, ci?gle si? zmienia i ewoluuje... Nie wyobra?am sobie, ?eby przez taki czas kto? charytatywnie wydawa? ci??kie pieni?dze na serwery itp...
Piracki czy polski serwer? I  kto by na nim gra?? Te kilkadziesi?t osób z polski? Si?? Eve jest to, ?e naraz w grze jest kilka tysi?cy osób i poprostu "konkurencyjny" serwer nie mia? by szans.
Natomiast twórcy guildwars poszli troch? w innym kierunku. Teoretycznie nie p?acisz za granie, ale musisz kupi? klienta, a potem dokupowa? kolejne rozszerzenie... Czyli defacto p?aci si? za gr?, tyle ?e jest to troch? bardziej zakamuflowane...

aceed-:

--- Cytat: "zoekarl" ---w?a?nie instaluje eve za 2 tygodnie powiem wam co my?le. ale nie wiem jak by mi sie ta gra spodoba?a to nie zap?ace 60 z? miesi?cznie.
--- Koniec cytatu ---

Wiesz, po testowaniu bety, kiedy dowiedzia?em si? ile b?dzie kosztowa? granie miesi?cznie, te? zw?tpi?em w sens ca?ego przedsi?wzi?cia (oczywi?cie patrz?c na nie subiektywnie). Na jaki? czas zapomnia?em o EVE... a? do czasu, kiedy otrzyma?em mailem klucz do bezp?atnego triala w ramach podzi?kowania za beta-testing.
Po tych czternastu dniach nie mog?em my?le? o niczym innym, jak o EVE. Brak kasy wci?? by? barier? nie do przeskoczenia. A? do dnia, kiedy znalaz?em prac?. 80 Z? na pocz?tek a pó?niej 60 co miesi?c nie sprawia?o mi ?adnego problemu, po prostu rezygnowa?o si? z jednej imprezy weekendowej i po problemie ;)

Reasumuj?c - przesta? p?aka? ?e za gr? trzeba p?aci?, tylko pomy?l, ile zabawy Ci? tu czeka. W EVE gram ju? ponad rok czasu (nie licz?c bety i triali) i wci?? nie mog? przesta? w ni? gra?. Póki co, imho, przebija ona WoW'a, LineAge'a i Guild Wars.

rafaello:

--- Cytat: "zoekarl" ---Bez owijania w bawe?ne:
uwazam ?e placenie za granie w jakiekolwiek gry online jest poroniony bo:
1. P?aci sie za pr?d.
2. P?aci sie za internet.
3. Psuje sie wzrok :)
wi?c dodatkowo p?acenie za granie jest dla mnie poronionym pomyslem (oczywi?cie nie mówie o p?aceniu za kupno gry).
Chcia?bym grac w t? gre ALE MNIE NIE STA?!!
Wi?c prosze uprzejmie jakiego? prawego forumowicza o podanie metody grania za darmo na e-mail: qwicol@op.pl  Numeru gg nie podaje bo dewoci b?d? mnie prostowa?:)
?egnam was raczej mnie wi?cej nie zobaczycie bo moderatorzy\Admini mnie wywal? no ale cu?... po to s? aby przestrzega? prawa na publicznym forum.
--- Koniec cytatu ---

L O L
o moj bo.. a nie... jestem niewierzacy
skad sie tacy panowie biora ?
produkcja gry kosztuje gruba kase ! utrzymanie serwerow i ekipy pracujacej przy gzre tez kosztuje co miesiac gruba kase
zeby gra zadowalala graczy (przynajmiej wiekszosc ;] ) musi byc rozwijana, w moogu jak amsz problem liczysz na pomoc - utrzymanie ludzi tez kosztuje

ale na dla ciebie inna propozycje - napisz do elektrowni ze uwazasz placenie za prac za poroniony pomysl ! i ma byc za free :)
w nastepnej kolejnosci proponuje napisac do odstawcy netu ze tez ma byc za free
a pozniej isc do okulisty i powiedziec ze ma tez za free pracowac...

R O T F L  przez podwojnie duze L

--- Cytat: "zoekarl" ---wychodze z za?o?enia ?e rozrywka  komputerowa powinna kosztowac tyle co pr?d, internet, zakup gry. wola?bym ?eby zakup mmorpg kosztowa?y ze 180 z? a kozystanie bylo darmowe.
--- Koniec cytatu ---

oczywiscie jest taka mozliwosc - mozesz zaplacic za rok z gory za abonament

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej