Eve Online > Zloty i zlociki

Zlot 2020

<< < (4/21) > >>

Zgudi:

--- Cytat: Doom w Grudzień 23, 2019, 19:13:56 ---polaczenia tam lub stamtad sa porownywalne kosztem do polaczenia z ksiezycem

--- Koniec cytatu ---
Jeśli nie autokar to bus: wynajem 9 osobowego nowego VW Caravelle Long rocznik 2018 czy innego podobnego na tydzień z bagażnikiem 1400l to 1500-1700zł. Pali toto 8l diesla w trasie. Silnik 150KM. Koszt busa na osobę z paliwem masz taki: (1600zł/9os.) + (((3000km/100)×5zł×8l/100km)/9os.) = 311zł na osobę. voilà. :) I jaka wygoda. Można wynająć kilka busów.

--- Cytuj ---Co do organizacji poza terenem naszego jakże pięknego kraju odpada, Polski zlot odbywa się w Polsce!
--- Koniec cytatu ---
Miałem ochotę się szarpnąć na coś konkretnego i nieco szalonego. :)

Doom:
Zgudi osiole, ja o telefonie mówiłem nie o koszcie przejazdu / przelotu.
A tak swoją drogą, czy Ty byłeś już na którymś zlocie albo wreszcie masz twarde postanowienie ze tym razem pojedziesz czy trolujesz dla sportu?

Doom:

--- Cytuj ---To jest informacyjne dla mnie pingi poszły na wszystkich możliwych komunikatorach dadza rade :))
--- Koniec cytatu ---
Chomiki na serwerze centrali też miały ze dwie minuty intensywnego biegania w kołowrotku jak im kazałem zadbać o spam mailowy do forumowiczów :P

Zgudi:

--- Cytat: Doom w Grudzień 23, 2019, 22:28:45 ---Zgudi osiole, ja o telefonie mówiłem nie o koszcie przejazdu / przelotu.

--- Koniec cytatu ---
To wynika z togo jak helweci robią w bambuko unię na umowach, a bywa, że robią bardzo. Mając kartę sim zakupioną w CH np. w Lycamobile możesz bez dodatkowych opłat dzwonić i sms-ować z CH do PL na polskie numery - gadasz ile chcesz, a niewykorzystany internet wykorzystać w PL. Przetestowane.

Na odwrót - mając numer od operatora z PL, np. Play, Orange, Plus i td. dzwoniąc na szwajcarski numer możesz zabulić sporo, a po wjeździe do kraju korzystając z neta tylko zbankrutować: https://www.money.pl/davos2018/roaming-szwajcaria-sikorski-rachunek-telefon,158,0,2397086.html

Ale widzę, że Lycamobile działa już w PL i mają stawki roamingowe do CH jak do całej reszty UE: https://www.lycamobile.pl/pl/roaming-within-eu-and-eea-countries/

No ale odbiegam od tematu, już się zamykam z tą Szwajcarią, sorry! Chciałem tylko wyjaśnić jak to funkcjonuje i że ten problem też da się obejść :)

b1eniu:
Termin w miarę ok dla mnie, a tylko to może stać na przeszkodzie, więc możesz mnie liczyć Dasmind.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej