Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Reaktywacja COVENU
[LWLFE] Nightblue:
[NOGRL] Asm Nihouyah:
--- Cytat: Zgudi w Luty 12, 2019, 18:16:38 ---Prosto. Zmienić takiemu tytexowi czy superowi (który byłby indykiem od logistyki) staty tak, żeby dało się jegomościa ubić za pomocą kilku BS-ów bez względu na to co w siebie wsadzi, np. żeby nie mógł mieć za dużo HP albo nie mógł się za skutecznie repić. Skakałby sobie z pominięciem bram wożąc innych graczy i to byłaby jego rola. Może gangi BC-ków i BS-ów w 0.0 wreszcie miałyby dużo sensu, skoro nie byłoby większych zabijaków gotowych w każdej chwili zdropić na ryj przez cyno. Przy czym zmniejszyłbym koszty produkcji takiego supercapitalowego ustrojstwa i wpuścił wszystko do 0.5-1.0.
--- Koniec cytatu ---
Gangi BC i BS? Lokalnym zawsze zostaje covert cyno i zdropienie albo bloba black opów, albo wręcz covert T3 (chciałbym zobaczyć smallgang, który jest w stanie ugryźć 30 lokówek, w tym logistyki, linki itd.). A jak znerfisz covert cyno - to właśnie zrobiłeś prezent wszystkim krabom, które chcą chować się daleko od jakiegokolwiek pvp. Jeśli może pamiętasz dronelandsy z czasów przed nerfem baniek i robienie 4j w 30 minut w oślepiającym blasku 200km kurtyny z mobilnych baniek, to właśnie coś takiego by wróciło.
Zakładanie, że gracze będą grać jak teraz jeśli zmieni się istotny element balansu gry jest... skrajnie optymistyczne łagodnie mówiąc (wręcz naiwne). Gracze szybko znajdą nowy sposób na to jak wykorzystać mechanikę tak żeby nie dać innym żadnych szans na dobrą walkę i tylko zebrać łatwe kille i tą szansę wykorzystają. To EVE, "fair play" jest wtedy, kiedy nie DDoSujesz commsów drugiej strony. ;)
Zgudi:
--- Cytat: [NOGRL] Asm Nihouyah w Luty 12, 2019, 19:39:55 ---Gangi BC i BS? Lokalnym zawsze zostaje covert cyno i zdropienie albo bloba black opów, albo wręcz covert T3 (chciałbym zobaczyć smallgang, który jest w stanie ugryźć 30 lokówek, w tym logistyki, linki itd.). A jak znerfisz covert cyno - to właśnie zrobiłeś prezent wszystkim krabom, które chcą chować się daleko od jakiegokolwiek pvp. Jeśli może pamiętasz dronelandsy z czasów przed nerfem baniek i robienie 4j w 30 minut w oślepiającym blasku 200km kurtyny z mobilnych baniek, to właśnie coś takiego by wróciło.
Zakładanie, że gracze będą grać jak teraz jeśli zmieni się istotny element balansu gry jest... skrajnie optymistyczne łagodnie mówiąc (wręcz naiwne). Gracze szybko znajdą nowy sposób na to jak wykorzystać mechanikę tak żeby nie dać innym żadnych szans na dobrą walkę i tylko zebrać łatwe kille i tą szansę wykorzystają. To EVE, "fair play" jest wtedy, kiedy nie DDoSujesz commsów drugiej strony. ;)
--- Koniec cytatu ---
W skrócie. Upraszczając. Uważam ja jak i mniej więcej połowa innych forumowiczów, że bitwy z udziałem superów i tytexów nie są fajnie. A jeśli coś nie jest fajne to lepiej, żeby tego nie było. Chociaż druga połowa jest ZA, więc CCP zbyt wiele w tym temacie nie zmieni.
mkx:
--- Cytat: Zgudi w Luty 12, 2019, 22:30:16 ---W skrócie. Upraszczając. Uważam ja jak i mniej więcej połowa innych forumowiczów, że bitwy z udziałem superów i tytexów nie są fajnie. A jeśli coś nie jest fajne to lepiej, żeby tego nie było. Chociaż druga połowa jest ZA, więc CCP zbyt wiele w tym temacie nie zmieni.
--- Koniec cytatu ---
Ja np jestem graczem i większość graczy uważa że bitwy capitalowe są fajne i to kwintesencja tej gry gdzie na polu bitwy są duże/małe statki i oddaje to skalę bitew. Natomiast forumowicze piszą na forum "jak by to było gdyby każdy miał 100 mln isków jak ja i zaczynał od zera wtedy to by się grało ". I wszyscy mają coś dla siebie jedni narzekają inni grają :).
[VIDE] Herezja:
W moim odczuciu wydłużenie czasu między odpaleniem cyna a skokiem na nie (włącznie z wersją covert) by dało swoisty balans bo chcesz się przemieszczać to musisz czekać. Dodatkowo aby utrudnić przemarsz dużych zgrupowań wystarczy ograniczyć do jednego aktywnego cyna na flotę (bez możliwości jego usunięcia z floty aż do wygaśnięcia boi).
Chcesz się przemieszczać to musisz poczekać.
Złapali cię na anomalce to musisz mieć mocny tank aby przetrwać te minimum 5 min (bo co stoi na przeszkodzie aby był skill ograniczający czas).
Standardowe cyno bez skill by miało 10 min (za każdy lev zyskujesz minutę) na lev 5 by to dało 5 min a covert na lev 5 np 2,5 minuty z bazowych 5 (gdzie każdy level to 0,5 minuty).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej