Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Reaktywacja COVENU

<< < (47/70) > >>

[VIDE] Herezja:
@nightblue ewidentnie chce grać w ogame ];)

[NOGRL] Asm Nihouyah:

--- Cytat: [VIDE] Herezja w Luty 12, 2019, 08:53:14 ---Z ciekawości pytam ile teraz trwa aktywacja cyna (czas pomiędzy postawieniem a możliwością skoku na tą pozycję)? Może na ustawić timer 5 min pomiędzy aktywacja cyna a możliwością skoku na niego?

--- Koniec cytatu ---
4 sekundy przy idealnym timingu. Tick 1 - serwer sprawdza warunki zapalenia cyna, wykonuje aktywację modułu, pobiera LO, generuje beacon. Tick 2 - informacja o cyno broadcastowana jest do floty jako "jumpable beacon" z ustawionym czasem zakończenia. Cyno pojawia się na liście, opcja "jump to" pojawia się po kilknięciu cyno pilota w watch liście. Tick 3 - komenda "Jump" jest przetwarzana, serwer sprawdza warunki poprawności cyno jako celu skoku (flota, dystans, paliwo, fatigue), zaczyna przygotowanie do zmiany sesji. Tick 4 - klient potwierdza rozpoczęcie ładowania listy zasobów systemu docelowego (skybox itd.), pobierane jest paliwo, po tym ticku najwcześniej może zacząć się session change związane z pojawieniem się w nowym systemie.

A z pomysłem 5 minut czekania powiedz mi jedno - jak w takim razie chcesz robić dreadbomby? Feedować dykty i HICe mając nadzieję, że koledzy celu nie przylecą na piechotę? ;)

Zgudi:

--- Cytat: [NOGRL] Asm Nihouyah w Luty 12, 2019, 13:58:11 ---A z pomysłem 5 minut czekania powiedz mi jedno - jak w takim razie chcesz robić dreadbomby? Feedować dykty i HICe mając nadzieję, że koledzy celu nie przylecą na piechotę? ;)

--- Koniec cytatu ---
Nie ma być dreadów i można wrócic do grania. :)

[NOGRL] Asm Nihouyah:

--- Cytat: Zgudi w Luty 12, 2019, 16:10:01 ---Nie ma być dreadów i można wrócic do grania. :)

--- Koniec cytatu ---
To jak wtedy chcesz bić te capitale, które są używane jako indyki do logistyki i wożenia rzeczy (lub jako bridge dla subcapów, który gdzieś się przemieszcza)? Baniować i czekać aż umrą z nudów?

Zgudi:

--- Cytat: [NOGRL] Asm Nihouyah w Luty 12, 2019, 17:22:11 ---To jak wtedy chcesz bić te capitale, które są używane jako indyki do logistyki i wożenia rzeczy (lub jako bridge dla subcapów, który gdzieś się przemieszcza)? Baniować i czekać aż umrą z nudów?

--- Koniec cytatu ---
Prosto. Zmienić takiemu tytexowi czy superowi (który byłby indykiem od logistyki) staty tak, żeby dało się jegomościa ubić za pomocą kilku BS-ów bez względu na to co w siebie wsadzi, np. żeby nie mógł mieć za dużo HP albo nie mógł się za skutecznie repić. Skakałby sobie z pominięciem bram wożąc innych graczy i to byłaby jego rola. Może gangi BC-ków i BS-ów w 0.0 wreszcie miałyby dużo sensu, skoro nie byłoby większych zabijaków gotowych w każdej chwili zdropić na ryj przez cyno. Przy czym zmniejszyłbym koszty produkcji takiego supercapitalowego ustrojstwa i wpuścił wszystko do 0.5-1.0.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej