Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Reaktywacja COVENU
Veldsper:
@Abuga - powstało w tej grze coś, co dałoby ci prawdopodobnie dużo radochy - abys space a konkretnie pvp w nich.
Zgudi:
--- Cytat: Azbuga w Luty 05, 2019, 13:23:21 ---Dla mnie capsy i cyna to zlo tej gry. Jak by to zalezalo ode mnie to carier by sluzyl do pakowania w niego statkow innych graczy i skakałby na max 1 system za to nie przez bramy, cały transport wymagałby haulowania w konwojach, a mapa powoli ale stale by była ruchoma i uniemożliwiała siedzenie na dupie. Sektory hi sec różnych ras bylyby porozdzielane low sekami ale bez wąskich gardeł tak aby było ryzyko transportu ale z cholernie trudną do wykonania pełną blokadą. Podobnie w null.Poza tym calkowicie usunalbym zarobek na ratach w formie bounty a posiadanie sova skasowalbym calkiem na rzecz posiadania stacji i dawania plusom mozliwosci dokowania, lokal chat poza hi sec i platnosci za czas gry iskami :) cokolwiek do wykopania poza veldsparem tylko poza hi sec. to by byla inna gra... do eve mam sentyment ogromny, ale rozumiem że to już nie jest gra dla mnie. Ale pomarzyć sobie mogę :)
--- Koniec cytatu ---
W sumie się zgadzam. Też uważam, że capsle i tytany powinny być indykami do transportu statków innych graczy z możliwością szybkiego undocka. Cyno też bym zlikwidował. A największym statkiem nadającym się do PVP byłby BS. Rozwiązałoby to część problemów w tym konieczność posiadania wielu kont jak i mam nadzieję zapobiegło sytuacji gdzie pół mapy is only blue.
[LWLFE] Nightblue:
--- Cytat: Zgudi w Luty 05, 2019, 13:49:48 ---W sumie się zgadzam. Też uważam, że capsle i tytany powinny być indykami do transportu statków innych graczy z możliwością szybkiego undocka. Cyno też bym zlikwidował. A największym statkiem nadającym się do PVP byłby BS. Rozwiązałoby to część problemów w tym konieczność posiadania wielu kont jak i mam nadzieję zapobiegło sytuacji gdzie pół mapy is only blue.
--- Koniec cytatu ---
Ja bym jeszcze zabronił używania działek większych niż małe i zmienił EVE w karcianke
[NOGRL] Asm Nihouyah:
--- Cytat: Ava Ryder w Luty 05, 2019, 13:03:32 ---To jest dla Ciebie problem? W grze MMO? Nie zajmuję tu stanowiska że każdy powinien grać na jedno konto, niemniej zgadzam się że multiboxing powinien być ograniczony.
--- Koniec cytatu ---
Wielokrotnie już to wspominałem, więc tylko przypomnę - dla jednych EVE to MMORPG, gdzie sterują swoją postacią, dla innych EVE to MMORTS, gdzie kontrolują swoje jednostki. ;)
Kompletnie też nie rozumiem tej całej niechęci do cyn i capsów, to też sposób gry i sposób na dobrą zabawę, przynajmniej dla części, której to się podoba. Momenty, które pamiętam najlepiej to właśnie te momenty, gdzie robiłem co mogłem żeby się nie poplątać ogarniając stanowczo za dużo kont, większość w jump-capable statkach (blops > super > combat rorqual > caps). Co osoba to opinia, o ile ktoś może mieć fun ze spędzenia kilku godzin w "ultra ważnym i przeważającym szale wojny turboblobfeście", ja się tam nie wybieram, ale też nie krytykuję - generujcie tidi, więcej czasu w Delve/Eso/Impass/Provi na odstrzał warzyw, które nie potrafią przeczytać ze zrozumieniem serii pingów. :D Gramy po swojemu to dajmy grać innym.
@Day Ones: NSH akurat rozeszło się na kilka stron, część wylądowała w Bad Game Design, część w NOGRL, część zreformowała NSH i daje się farmić Snuff szuka nowych wyzwań. ;)
[VIDE] Herezja:
Tak piszecie o dużych ilościach altów i zastanawia mnie jedno.
Często czytam, że ilość zalogowanych zmniejsza się z roku na rok a ilość altów przybywa. Ciekawi mnie ilu tak naprawdę jest graczy aktualnie w grze?
Odnoszę wrażenie (może mylne), że ilość graczy jest wprostproporcjonalna do upraszczania samej gry.
Im gra była trudniejsza i wymagała więcej od przeciętnego gracza (włącznie z daleko idącą współpracą - patrz czasy bez cyn) tym ilość zalogowanych była większa.
Teraz gra jest nastawiona na ilość altów a co za tym idzie przekształciła się w mmorts-a.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej