Eve Online > Dyskusje ogólne

No tym razem to chyba naprawdę RIP EVE...

<< < (32/67) > >>

steven0ise:
ja się tak bardzo cieszyłem jak były bugi w grze i czasem lokal nie działał, teraz to będzie standard. Na bank pospada więcej superów/ kapsów i blinky shipów

\o/

RIP kerbiry to pewnie na serwerze o 18:00 czasu eve będzie po 10 000 graczy online

Tloluvin:
Zacząłem się zastanawiać czy celem tej zmiany nie jest przecięcie przepływu towarów 0.0 <> hi sec by wywołać w 0.0 wojny o surowce.
A z tym czy po wyłączeniu pospada więcej statków to można by polemizować (btw co to jest blinky ship?).
Stawiałbym raczej na to, że sojusze będą przenosić ruch bardziej na JB, a bramy będą obstawione baniami i pilnowane altami. Strażnik jak usłyszy dźwięk aktywacji bramy (bo chyba jeszcze jest) sprawdzi kto wleciał i zaraportuje na intelu żeby wszyscy wiedzieli i tyle. W efekcie tego przestrzeń dużych, zorganizowanych sojuszy będzie dużo bardziej bezpieczna, a przestrzeń poza nimi bardziej pusta.
Ciekawi mnie tylko co wtedy będą robić ludzie polujący na raciarki jak się okaże, że do najbliższej trzeba lecieć godzinę czy dwie przebijając się przez puste systemy

Veldsper:
i z czego się tu cieszyć że RIP kerbiry - a czy ty drogi piracie budujesz sobie sam statek i wszystkie moduły do niego? czy farmisz imple które masz w głowie.
to takie gadanie ala kononowicz. aby nie było niczego. Pearl abbys obchodzi tylko kasa i zyski, nie liczą się zupełnie z graczami, wprowadzają zmiany i tyle, mające zapewnić im pieniądze - ja bym się spodziewał płatnej usługi pt "local", ochrona concordu w hiseku (taka totalna że cie nie zabiją), może nawet paliwo premium dla superów - nie wiem co oni wymyślą to co robią w bdo to mózg staje i nie przestaje zadziwiać na ile sposobów można z klienta soki wycisnąć.
a może null będzie się rentować za $_$ od nich. Napewno rozwiązanie nas zaskoczy.

steven0ise:
Tak cieszę się bo może więcej kontentu będzie teraz w lowsek-u a ja zawsze jestem tam sercem. To że nie lubie PVE nie rózni mnie od tych co nie lubią PVP więc nie wiem sam.
Pewnie gdyby CCP oznajmiło że nie ma już modułów do taklowania to z serwera by znikli gracze PVP (małe i średnie grupki) bo bloby i tak by wszystko alphowały.

Kononowicza zostaw w spokoju bo chłop przepowiedział przyszłość. F za sweterek.

Blinky czyli taki na wypasie, z fitem x razy droższym niż sam hull. IMHO będzie to wyglądało inaczej.  Mieszkając w BWF przywykliśmy do tego ze gówniaki kampią gejty
w 5 czy 10 osob w clocky shipach. Potrafią tak stać w cloaku całymi godzinami. Jak wskoczysz staberem to cię nie podejmą, jedynie strzelają jak mają pewność na 90% jestes raciarką lub koparką.  Jak polecialem na bajta w PVP VNI to w pięciu uciekli jak tylko zbliżyłem się do nich. Pewnie teraz też tak będzie że może przy gejcie stać flota cloak shipów i czekać na to co wskoczy do systemu. Wszyscy chyba dostaną lekkiej paranoi.  Taki bombers bar będzie mógł się bez problemu wlać do systemu poza skan przez covert cyno i warpnać na raciarkę.

Hordy z tego co czytam zbytnio to nie przeraża bo :
- mamy dużo szpiegów i każdy jest uczulony nawet na blue
- wszystkie sojusze roamują do nas na PVP i zabronione jest dropienie na nich tak jak to mają w zwyczaju goonsi całą flotą superów
- ludzie bardziej są nastawieni na PVP niż PVE

dlatego też myślę że uderzy to najbardziej w rentierów, ale czas pokaże

Veldsper:
Bombers bar to nie będzie miał bomberów i modułów na swoje akcje. Przeciez na to trzeba nakopać, czy znajdą się ludzie chcący kopać na 10 koparek w takich warunkach czy powiedzą że to P... ;). Prędzej czy później odbije się to na wszystkich i jedynym wygranym będzie pear abbys. Oni robią to czego ccp nie potrafiło zrobić przez lata tylko w żółtym azjatyckim bardzo agresywnym stylu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej