Eve Online > Przedpokój
Prawdopodobnie pożeganie z EVE
[LWLFE] Nightblue:
--- Cytat: Jan Morgenstern w Sierpień 05, 2018, 22:12:08 ---stało się coś, czego się nie spodziewałem czyli GM przeprosił
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem co w tym niespodziewanego. CCP ma nieporównywalnie lepszy support od innych mmo. Widzisz, zamiast kręcić dramę wystarczyło pogadać z nimi i wszystko się wyjaśniło.
Zgudi:
--- Cytat: [LWLFE] Nightblue w Sierpień 06, 2018, 09:37:50 ---Nie wiem co w tym niespodziewanego. CCP ma nieporównywalnie lepszy support od innych mmo. Widzisz, zamiast kręcić dramę wystarczyło pogadać z nimi i wszystko się wyjaśniło.
--- Koniec cytatu ---
Inaczej bym to ujął. W innych niektórych MMO support bywa tak beznadziejnie ujowy, że często tylko 3 reakcje wchodzą w grę: zlewka, ban, to i to. Czasem dochodzi jeszcze usuwanie niewygodnego tematu na oficjalnym forum jak się drama zrobi. :)
Doom, nie pracowałem w obsłudze klienta w dużej firmie.
Jan Morgenstern:
Julia niepotrzebnie kręcić dramę? Lepszy support? Nie wiem w jakie MMO grasz ale do supportu w WoW to się support w EVE nawet nie zbliża. Po pierwsze czasy odpowiedzi, po drugie jeszcze mi się nie zdażyło aby GM nie wiedział na jaki ticket odpowiada. Zresztą metoda odpowiadania przez rozmowę z zainteresowanym w grze jest też według mnie lepsza. Oczywiście z perspektywy czasu support w EVE tez się polepszył. Ale do najlepszych daleko mu. Prawdopodonie kwestia pieniędzy i liczby ludzi pracujących w tym dziale oraz niektórych pomysłów kierownictwa.
Co do kręcenia dramy zanim z nimi porozmawiałem - drama była ponieważ z nimi porozmawiałem ;p I zanim zaczęłem kręcić dramę to sprawdziłem sytuację w banku i Paypalu oraz dałem CCP czas na odpowiedź. I odpowiedź tylko zaogniła całą sytuację. W dodatku droga Julio aby z kimś porozmawiać musi być kontakt. Odpowiedzi od CCP przychodzą raz na kilka dni. I kolejna zasadnicza kwestia - dyskusja wymaga aby ktoś czytał ticket a jak widać w mojej sytuacji CCP potrafi odpowiedzieć gotową regułką bez zapoznawania się z problemem. Jeśli dla Ciebie to wyznacznik wysokiego standardu i możliwość prowadzenia dyskusji to jest mi bardzo przykro z powodu doświadczeń z supportem w innych grach z jakim musiałeś mieć doczynienia. Z mojej strony gorszymi od CCP supportem jest tylko Gajin i Wargaming. Ale to wschodniomongolski typ customer supportu więc od nich niczego więcej i tak nie spodziewałbym się. Tak gwoli dokładności to CCP nie zwraca mi kasy. Po prostu wiedzą, że PayPal to zrobi. CCP zaakceptowało to. Nie dostałem nawet jednej odpowiedzi od nich na PayPalu.
Isengrim:
Czyli dokładnie to samo rozwiązanie, co u mnie. To jest jakiś problem po stronie umowy użytkownika (w sensie - płatnościobiorcy) z PayPalem, która blokuje możliwość rozliczenia takiego kiksa w razie wniesienia reklamacji (żeby PayPal mógł komfortowo 4 tygodnie swoje tickety załatwiać).
Wracaj do Mya, bo zarasta. :)
Zgudi:
--- Cytat: Jan Morgenstern w Sierpień 06, 2018, 11:36:49 ---Z mojej strony gorszymi od CCP supportem jest tylko Gajin i Wargaming.
--- Koniec cytatu ---
Pewnie nie miałeś do czynienia z GameForge, Webzen czy AeriaGames (nawet Activision, Electronic Arts czy Ubisoft są dużo lepsze). Rozwalenie dobrych tytułów polityką firmy, kasowanie krytycznych wobec gry tematów na forach, liczne bany za udzielanie się w tych tematach, wiszące tygodniami tickety bez odpowiedzi. Dziś od dawna nie gram w tego typu gry, jakie produkowali.
Wargaming raczej nic takiego nie robi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej