Śmietnisko > Flamewar
Czy Goony to patologia - odcinek któryś tam
[BWTF] Nightwisherek:
--- Cytat: Gaavrin w Luty 13, 2018, 12:33:10 ---https://www.eveonline.com/article/the-eve-security-taskforce-report-a-bot/
Przeczytaj sobie co powinieneś zrobić zanim zglosisz że ktoś boci. To jest dla mnie śmiechu warte, bo mi by się za cholere nie chciało obserwować goscia tak długo. I teraz weż 3000 gości z karmafleet, którzy po tygodniu grania w eve widzą 6 rorquali jednego gościa na pasku i weź im wytłumacz, że to nie bot. I jeden z drugim klinkną raport bot na niewinnym gosciu bo nie wiedza o czym mówią.
Jestem przekonany, że jeżeli ktoś zachowa procedurę sugerowaną przez ccp i zaraportuje bota to nikt mu złego słowa w goonach nie powie.
Swoją drogą, to jak dla mnie delve to wogóle najgorszy w tym momencie region do bocenia. Za duży tłok, a ochrona goonowych superow i tak ci nie pomoże jak nie wejdziesz na comsy.
--- Koniec cytatu ---
"Jestem przekonany, że jeżeli ktoś zachowa procedurę sugerowaną przez ccp i zaraportuje bota to nikt mu złego słowa w goonach nie powie. " O ile nie ogłosi tego właśnie wszem i obec w aliansie że zaraportował go bo wg niego on boci :D
[NOGRL] Asm Nihouyah:
--- Cytat: [BWTF] Nightwisherek w Luty 13, 2018, 12:47:00 ---"Jestem przekonany, że jeżeli ktoś zachowa procedurę sugerowaną przez ccp i zaraportuje bota to nikt mu złego słowa w goonach nie powie. " O ile nie ogłosi tego właśnie wszem i obec w aliansie że zaraportował go bo wg niego on boci :D
--- Koniec cytatu ---
Będzie jak z zeszłorocznym CSM ballot - jak zaraportujesz i nic o tym nie powiesz, to nikt ci nic nie zrobi, bo nawet nie mają jak sprawdzić. Jak zaczniesz się chwalić, że raportujesz boty bezpośrednio to CCP to polecisz za otwarte sprzeciwianie się regułom Imperium. Nic nowego.
@Filip Bonn: nie wydaje mi się, żeby weryfikowali na 100%, patrzą tylko czy to może być bot (czyli: czy jest ryzyko, że dostanie bana) i jeśli tak, robią co mogą żeby za tym banem nie poszły problemy dla innych goonów - np. dając mu shadowban na jabberze (wiadomości od/do są moderowane), w tematach na forum (loan subforum, cap/super selling z zaliczką) itd. Jak to będzie wyjaśnione, to bezpieczniej dla goonów kicknąć takiego, zawoxować i zaraportować do CCP (w tej kolejności, nawet jeśli okaże się niewinny) niż trzymać i ryzykować CCP przyglądające się uważnie goonom - nikt nie chce dochodzenia i banów do których Imperium nie będzie przygotowane wcześniej.
--- Cytuj ---I teraz weż 3000 gości z karmafleet, którzy po tygodniu grania w eve widzą 6 rorquali
--- Koniec cytatu ---
Chyba 26. :^)
Doom:
[admin]EKHEM[/admin]
[BWTF] Savannah Kado:
Czemu admin moderuje taki zywy temat?! To napasc na wolnosc demokracji! Sprawa skonczy sie przed komisja UE!
Zgudi:
--- Cytat: [BWTF] Savannah Kado w Luty 13, 2018, 19:20:43 ---Czemu admin moderuje taki zywy temat?! To napasc na wolnosc demokracji! Sprawa skonczy sie przed komisja UE!
--- Koniec cytatu ---
Załóżcie nowy temat i przenieście tam powyższe posty. Ja nie mam uprawnień.
EDYTA: Wysyłałem prośbę do Dooma o wydzielenie wątku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej