Śmietnisko > Flamewar

Czy Goony to patologia - odcinek któryś tam

<< < (3/11) > >>

[BWTF] Nightwisherek:
I nie i tak VNI same racą na afku więc tutaj skala jest do zmierzenia. Indywidualne lekcje z samoracących VNI dostępne w BWTF. Wiesz może się mylę ale nasz region a niektóre systemy swiecą jak supernova co znaczy że raciarnia jak się patrzy wiadomo. Jakoś bociarzy nei widziałem u nas czy w okolicznych systemach. Ba nie wyobrażam sobie, że nikt nie zauważył mechanizmu np ciagle jakiś Nyx nie sprawdza anomki czy ktoś tam jest i warpi "przypadkiem". Takiego się przecież na localu edukuje za pomocą odpowiednich sformuowań ... jak bot nie odpowie raz drugi trzeci to się robi interesująco...a właściciel bota nie chce być interesujący ;)

Skaza:

Może tutaj nie chodzi o to, czy CCP posiada narzędzia do rozpoznawania botów...

Pytanie brzmi, czy CCP ma interes w banowaniu zautomatyzowanych farmerów? Każde konto to realna gotówka i zarobek.

[BWTF] Nightwisherek:
Gdybym był botem to nie płaciłbym za konto tylko sprzedawał iski/plexy poza grą ... to raczej chyba nie przynosi realnej gotówki CCP. Nie mówiąc już o tym jak to wpływa na samą walutę isków. Narzędzia nawet jeśli mają skuteczne to śmiem twierdzić że skala jest na tyle duża, że za mało "sił" roboczych maja aby to ogarnąć. Jeśli masz dwóch typków co siedzą i na pełen etat sprawdzają/analizują tylko i wyłącznie zgłoszenia botów to ile ich dziennie zbanują 20-30?

[NOGRL] Asm Nihouyah:

--- Cytat: [SHCK] Red Ichosira w Luty 11, 2018, 12:05:48 ---Pobijcie to :D
https://zkillboard.com/kill/67938773/
https://zkillboard.com/kill/67938727/

--- Koniec cytatu ---

#niemójcorp

--- Cytat: Jabolex w Luty 12, 2018, 10:00:48 ---Przecież to nie zgłaszający banuje konto, co ten Mittani wymyśla. Zgłaszający zwraca CCP uwagę, że być może ten statek lata na bocie.
Dla mnie przesłanie tego Pana jest następujące:
"Widzisz coś niezgodnego z EULA w NASZYM aliansie to morda w kubeł!"
I jakiś taki niesmak powstaje, ale nie żeby to zachowanie liderszipu jakoś mnie dziwiło, jest takie EvEkowe.

--- Koniec cytatu ---

Gooni mają praktykę rozwiązywania problemu botów od lat. Chodzi o: zgłosisz kogoś kto po prostu multiboxuje bez używania botów (dla nowych/noobów w multiboxingu ogarnianie 15 kont naraz wydaje się niemożliwe, kiedyś chcieli mnie raportować za używanie mark/botów z uwagi na regroup na kilku gilach które multiboxowałem broniąc POSa) albo kogoś kto jest ludziom z ally coś winny i/lub jeszcze tego nie oddał (obsługuje SRP, pożyczka od innego gracza, owner istotnej cytadeli itd.), ta osoba dostaje bana po twoim raporcie i uczciwy goon dostał po łbie za twoją nadgorliwość. Zgłaszasz do CEO corpa, w którym ta osoba jest (lub do Innominate) do weryfikacji, leci procedura upewnienia się że kick/ban tego pana nikomu krzywdy nie robi, leci kick/purge, awox i raport do CCP - a potem w papierach koleś który dostał bana za bocenie nie dostał go będąc w goonach, więc GSF dla CCP wygląda krystalicznie czysto. Proste. :^)

[WILD5] Gagat:
a niby dlaczego nyx ma nie sprawdzać anomki zanim warpnie ? To są podstawowe rzeczy w botach. Botów jest mega dużo, CCP nie jest w stanie tego ogarnąć. Nie sądzę, żeby siedzieli nad każdym raportem całymi dniami. Jeśli clicker ma ustawione różne czasy, to udowodnienie tego pewnie nie jest za proste. Trzeba nad tym posiedzieć. Raczej im się nie chce. Musieli by zbanować pewnie połowe nulla, żeby załatwić sprawę ;]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej