Eve Online > Dyskusje ogólne

EVE UMIERA... a nie, czekaj... chociaż w sumie może... (zmiany w PLEXach)

<< < (4/7) > >>

Nosum Hseebnrido:
Sorki ale piszesz tak jakby się dało skrócić rok o parę dni :D

Isengrim:

--- Cytat: Qlko1 w Marzec 17, 2017, 11:24:01 ---Gra na godziny? Zmniejszenie popytu na subskrypcję i w konsekwencji mniejsze przychody w CCP.
Marzenie. Nie ma bata, żeby CCP samo sobie przykręciło strumień gotówki.

--- Koniec cytatu ---

Na godziny może nie, ale już na dni? Oczywiście, to by miało spory potencjał przerodzenia się w inną patologię pod tytułem F2P (ludzie płacący za konto "premium" - aka Omega - "goldem" od piątku wieczorem do niedzieli wieczorem). Tylko CCP to nie Wargaming, a EVE to nie czołgi, i taki model biznesowy by się tu nie sprawdził. Mam nadzieję, że CCP nie zapomniało lekcji z Summer of Rage 2011 i nie próbuje przepchnąć tego modelu po raz kolejny.

Zgudi:
Gra na godziny - tego na pewno nie wprowadzą. Jeśli ktoś gra niedużo, powiedzmy 5 godzin w tygodniu to biorąc pod uwagę cenę plexa na fabryka kluczy za miesiąc gry zapłaci 1.70zł.

Qlko1:

--- Cytat: Nosum Hseebnrido w Marzec 17, 2017, 11:34:11 ---Sorki ale piszesz tak jakby się dało skrócić rok o parę dni :D

--- Koniec cytatu ---
Wyobraź sobie farmę PI. Zamiast trzymać 30dniową subskrypcję, aktywujesz premkę na 1h dziennie żeby ustawić robotę i zebrać urobek.
To samo, żeby ustawić industry/research.

Do tego dołóż aktywowanie czasu premium u pilota MS tylko na czas 4 godzinnego CTA.

Jeśli pojawi się możliwość aktywowanie gry na godziny, to z pewnością znajdą się ludzie, którzy będą to eksploitować.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Nosum Hseebnrido:
O tak, ale bo lecisz flotą przez 0.0 i przed bitką odbijasz na ss żeby załadować suba na godzinkę..   masakra

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej