Eve Online > Dyskusje ogólne
CSM 12
Qlko1:
--- Cytat: [NAUKE] Son of Rainbow w Marzec 15, 2017, 14:42:35 ---Oto w ten sposob rozmowa odnosnie CSM zeszla w kierunku wodnej armatury. Takie rzeczy tylko na centrali :D
--- Koniec cytatu ---
I tu są statki i tam są statki. To i tak mniejszy rozstrzał niż w większości wątków :P
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Nosum Hseebnrido:
--- Cytat: [BWTF] Nightwisherek w Marzec 15, 2017, 13:59:46 ---"Każdy statek bandery podległej ONZ ma zakaz posiadania na swoim wyposażeniu broni palnej"
A nie jest czasem tak, że ochroniarze armatora mogą używać broni palnej tylko na wodach międzynarodowych?
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem jak jest dokładnie, bo nie pływałem na takim statku, wydaj mi się że się nie ograniczają do łuków i proc na wodach terytorialnych :P.
Mój znajomy w zeszłym roku uczestniczył w dostarczaniu jakiegoś tam statku w okolice Indonezji z Europy; na mostku cały czas był przynajmniej jeden komandos na wachcie, chodził z jednej burty na drugą uzbrojony jak terminator. Najemnicy to są przeważnie byli żołnierze jednostek specjalnych, weterani.. to marynarze mają przejebane z tymi druczkami prawnymi, wszystko co mogą to rozwieszać zasieki i rozlewać mydło na pokład. Z tą całą ochroną w większym stopniu chodzi o samo pokazanie że jest.
[BWTF] Nightwisherek:
Swoją drogą ciekaw jestem czy piraci próbowali dotykach ruskie statki >:D
Qlko1:
--- Cytat: [BWTF] Nightwisherek w Marzec 15, 2017, 16:37:59 ---Swoją drogą ciekaw jestem czy piraci próbowali dotykach ruskie statki >:D
--- Koniec cytatu ---
Z tego co pamiętam to piraci, w prawdzie przez pomyłkę i po ciemku, próbowali sterroryzować uzbrojoną jednostkę wojskową. To chyba było gdzieś w okolicy Somalii. I wyszło bardzo śmiesznie.
Gdzieś w odmętach internetu jest video :)
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Jan Morgenstern:
Kwiecień 2010:
https://www.youtube.com/watch?v=BLj3aYPXEEo
Rosjanie potraktowali to jako okazję to poćwiczenia strzelania. Od AK-74 do 6 lufowego 30mm AK-630. Chyba nie bylo źle bo nikt z piratów nie skarżył się później.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej