Eve Online > Dyskusje ogólne

CSM 12

<< < (3/8) > >>

[NAUKE] Son of Rainbow:

--- Cytat: Doom w Marzec 12, 2017, 13:43:43 ---Dlaczego uważasz że jakby księzyce można było kopać w high i stawiać tam cyne to by czerpali z tego gracze pve żyjący w high? low podobno to FW, piraci i dresiarnia która uważa sie za pr0 pvperów, ale jak jest księżyc do kopania tam to ticker posa koipiącego znajdziesz też na mapie sov.

--- Koniec cytatu ---

:] low fw za duzo zarabia zeby bawic sie z moonami chyba ze dla czytego szpanu, ze cos ma. Do tego ogromna interakcja  innymi graczami jak pokazane wyzej wiec po jakiego diabla. Tak low to dresiarnia ktora uwaza sie za pro pvperow ... wystarczy spytac mittaniego co sie stalo jak wypowiedzial "low" wojne;).
Do tego dochodzi sposob gry. FW niestety ma ten minus, ze nie ma mozliwosci pobierania jakiegokolwiek % od zarobku graczy. Wtedy z cala pewnoscia byloby SRP i walka o gowniane moony ... bo jakby nie patrzec w low sa gowniane przynajmniej tam gdzie zyje. Nasze raty nie daja ani jednego zlamanego iska, z dedow co prawda leci fajna frakcja ale raty takze bounty maja malo kasy.
Zatem dochodzi do bardzo prostego wyniku calosci - duza ilosc graczy ktora potrafi walczyc solo, trudno milicje zjednoczyc by latala razem czy miala jakis inny wiekszy cel jak tluczenie kazdego kto nie jest blue. Pelna dresiarnia.
Wracajac do tematu by nie odchodzic Scylus zaproponowal zmiany, ktore nie wymuszalyby na milicjantach zostanie piratami. Moze i dobrze.

Tloluvin:

--- Cytat: [NAUKE] Son of Rainbow w Marzec 12, 2017, 13:42:16 ---Zniesienie takich ograniczen mechaniki jak np wprowadzenie mozliwosci kopania ksiezycow w Hi dopiero by w Hi zrobilo taka rozpierduche ze bys sie nie pozbieral.
--- Koniec cytatu ---
Jak dla mnie w hi secu powinni móc strzelać do siebie tylko ludzie mający między sobą wojnę. A jak już ją mają to niech między sobą robią rozpierduchę na maxa

--- Cytat: [NAUKE] Son of Rainbow w Marzec 12, 2017, 13:42:16 ---Druga sprawa "gracz PVE" to niech sobie idzie w farmville grac ;). Nie masz mozliwosci zawalczenia o teren, na ktorym zarabiasz? plac temu kto Ci to zapewni.
--- Koniec cytatu ---
A potem dziwmy się, że online spada, a gra jest coraz bardziej upraszczana by przyciągnąć graczy
Osobiście wolę żeby gracze nie chcący bawić się w low czy w 0.0 bawili się w hi secu w bezpiecznej piaskownicy dając CCP kasę na rozwijanie EVE niż żeby odchodzili z gry

--- Cytat: Doom w Marzec 12, 2017, 13:43:43 ---Dlaczego uważasz że jakby księzyce można było kopać w high i stawiać tam cyne to by czerpali z tego gracze pve żyjący w high?

--- Koniec cytatu ---
Nie interesuje mnie kto by czerpał z tego korzyści. Po prostu chciałbym by CCP zrezygnowało z tego typu głupich ograniczeń wśród których jest też całkiem sporo dotyczących 0.0.
A co do księżyców w hi secu to jest spora szansa, że nikomu z 0.0/low nie chciałoby się bawić w zajmowanie się takimi lichymi księżycami na terenie poza ich kontrolą.

--- Cytat: Gaavrin w Marzec 12, 2017, 12:57:04 ---Zgadzam sie z tobą w 100%. Trzeba skończyć z głupimi ograniczeniami mechaniki, tylko ja by dodał do listy jeszcze zniesienia zakazu stawiania baniek i używania bomb w hi seku. Jita od razu byłaby innym miejscem...

--- Koniec cytatu ---
O ile wszystko z czym nie masz wojny dostawałoby natychmiastową regenerację tarczy i pancerza od concordu w momencie wystrzelenia bomby i/lub postawienia banki to czemu nie

[NAUKE] Son of Rainbow:

--- Cytat: Tloluvin w Marzec 12, 2017, 17:43:55 ---Jak dla mnie w hi secu powinni móc strzelać do siebie tylko ludzie mający między sobą wojnę.

--- Koniec cytatu ---

Gank jest czescia tej gry tak jak i to, ze podwoje Twoje iski jesli wyslesz mi jakiekolwiek. Przyrzekam.

--- Cytat: Tloluvin w Marzec 12, 2017, 17:43:55 ---A potem dziwmy się, że online spada, a gra jest coraz bardziej upraszczana by przyciągnąć graczy
Osobiście wolę żeby gracze nie chcący bawić się w low czy w 0.0 bawili się w hi secu w bezpiecznej piaskownicy dając CCP kasę na rozwijanie EVE niż żeby odchodzili z gry
--- Koniec cytatu ---

Osobiscie wole zeby nie zamienilo sie to w gimbusiarnie dla kazdego. Wiedza jest wazniejsza jak SP (chociaz tez istotne) i mniej LSD jesli widzisz w Hi latajace jednorozce:P

--- Cytat: Tloluvin w Marzec 12, 2017, 17:43:55 ---Nie interesuje mnie kto by czerpał z tego korzyści. Po prostu chciałbym by CCP zrezygnowało z tego typu głupich ograniczeń wśród których jest też całkiem sporo dotyczących 0.0.
A co do księżyców w hi secu to jest spora szansa, że nikomu z 0.0/low nie chciałoby się bawić w zajmowanie się takimi lichymi księżycami na terenie poza ich kontrolą.
--- Koniec cytatu ---

Pewnie dlatego tak duzo poco w hi nalezy do altowych corpow ludzi z nulla.

--- Cytat: Tloluvin w Marzec 12, 2017, 17:43:55 ---O ile wszystko z czym nie masz wojny dostawałoby natychmiastową regenerację tarczy i pancerza od concordu w momencie wystrzelenia bomby i/lub postawienia banki to czemu nie
--- Koniec cytatu ---

To ja jeszcze prosze o zwrot mozliwosci dawania scrama z HIC na gate na odpowiedni range, frytki i zabawke z Happy Meal'a

Jabolex:

--- Cytat: [NAUKE] Son of Rainbow w Marzec 12, 2017, 18:04:26 ---Gank jest czescia tej gry tak jak i to, ze podwoje Twoje iski jesli wyslesz mi jakiekolwiek. Przyrzekam.

Osobiscie wole zeby nie zamienilo sie to w gimbusiarnie dla kazdego. Wiedza jest wazniejsza jak SP (chociaz tez istotne) i mniej LSD jesli widzisz w Hi latajace jednorozce:P

Pewnie dlatego tak duzo poco w hi nalezy do altowych corpow ludzi z nulla.
To ja jeszcze prosze o zwrot mozliwosci dawania scrama z HIC na gate na odpowiedni range, frytki i zabawke z Happy Meal'a

--- Koniec cytatu ---

Piszesz, że wolisz zachować elitarność HI-SECa, niż zapewnic większe wpływy dla CCP. Elitarnośc HI-SEC? - lokalizacji "startowych".
Piszesz, że obsługa POCO jest równie "pracochłonna" co POSów kopiąco, przerabiających.
Od czasu opuszczenia EvE widzę że CCP wprowadziło znaczące zmiany w grze.

Qlko1:

--- Cytat: [NAUKE] Son of Rainbow w Marzec 12, 2017, 18:04:26 ---Pewnie dlatego tak duzo poco w hi nalezy do altowych corpow ludzi z nulla.

--- Koniec cytatu ---
W POCO zarabiasz na skali. Im więcej ludzi kopie Twoje planety, tym więcej podatku nominalnie dostajesz. Nic dziwnego, że zorganizowane ally się za to zabrały. Darmowy zauważalny hajs.

Gdyby w highsecu pojawiły się r64, możesz być pewien, właścicielami byłyby największe power bloki :) Szansa na to jest jednak niewielka, pewnie byłby tam tylko crap. A za crapem nikt się nie ugania w 0.0, nawet jeśli ma pod nosem, na swoim terenie.

Aż się dziwię, że nie ma wielkiej wojny o cytadele przy Jicie :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej