Forum Gry > Inne gry
Stellaris
Jakub Trokowski:
Ma ktoś? Gra ktoś?
Gra jest jakby od kosmicznego 4Xa zrobić duży krok w stronę RPGa. Na razie mało pograłem, więc dużo więcej nie powiem, karierę zdobywcy galaktyki ledwo zacząłem. Na duży, dla mnie, plus jest bardzo nastrojowy i pasujący do grafiki soundtrack.
Multi nie grałem, więc nie wiem jak w praktyce działa, ale chętnie bym z kimś sprawdził, bo SI to jednak SI... (Na razie niby dawało mi radę, ale już dostrzegam jej problemy.)
Filip Bonn:
Pograj i daj znać za tydzień. Sam się kiedyś nad tą grą zastanawiałem. Z tego co kojarzę to podobno wieje nudą w późnym mid-game i end-game ale może już to poprawili.
Nosum Hseebnrido:
Ta gra ma dużo klimatu który mi się podoba. Każdy patch wprowadził kolosalne zmiany, więc jeżeli graliście w nią w okolicach premiery to warto do niej wrócić.
Gaavrin:
Jestem fanem gier paradoxu od lat, aczkolwiek ostatnimi laty jedtem coraz bardziej zniesmaczony ich polityką. Kiedyś grałem we wszystko co wydawali, ale teraz do każdej gry wydają dwa razy do roku płatne dodatki po 20€ sztuka. Jak ma się tych gier 5 to się robi z tego płatny abonament do gry single player.
Wszystkie gry paradoxu miały zawsze problem z tym że najtrudniejsze były na początku, a jak już się podbiło kawałek mapy to już można było tylko rosnąć, co nie było od pewnego momentu żadnym wyzwaniem. Z rego co czytałem to wprowadzili w stelaris kilka mechanik, które miały z czasem zmieniać zasady gry i urozmaiciać późniejszą rozgrywkę. Jak to działa w praktyce nie wiem, ale ostatnio zapowiedzieli podobną zmianę dla europy universalis 4, grze paradoxu którą najbardziej lubie.
Filip Bonn:
Nigdy nie rozumiałem fenomeny EU, pewnie dlatego, że nigdy nie zagrałem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej