Eve Online > Dyskusje ogólne
CCP oferuje powrot do EVE na 10 dni za 1 euro...To se ne vrati ?
Soulscream:
--- Cytat: [CIALO] Rainbow Child w Marzec 24, 2016, 08:50:05 ---Oczywiście, że jest produktem niszowym i chodzi o zarabianie hajsu. Było gorzej, wybrano nową szefową CCP, której decyzją było bardzo szybkie uwalenie multiboxa. Wtedy właśnie online spadł poniżej 40k. Bawi mnie zawsze pojmowanie gro społeczeństwa na podział na coś białego i czarnego ale by wejść w odcienie szarości trzeba mieć trochę takich komórek ;).
Ilość zmiennych wpływająca na ilość graczy jest pokaźna i tutaj moglibyśmy sobie wymieniać chociażby te, nie związane bezpośrednio z EvE a pośrednio.
Ukrócenie multiboxa uzdrowiło sytuację i zmniejszyło dochody. By odzyskać część wpływów pojawiły się pierdyliardy skinów za aurum oraz injectory ... za aurum ... taki model biznesowy.
EvE nie jest grą, która będzie istnieć jeszcze 100 lat ale ma jeszcze przed sobą kilka dobrych lat z poważnym online.
Jednocześnie EvE nie jest trudna, jednak jest skomplikowana. Społeczeństwo idiocieje, trudno pozyskać taką rzeszę młodych ludzi, którzy zaczynają zabawę na poważnie z MMO by przekonali się do takiego tytułu.
Jednocześnie nowe patche, nowe możliwości zabawy w EvE odświeżają ją. Proces zwiększenia online to długofalowa droga przy tak starym tytule.
--- Koniec cytatu ---
Było dużo gorzej zanim udupiono multiboksa, a jak Tobie się wydaje, że w grze w której rozwój postaci jest zależny od czasu rzeczywistego płynącego to mogę to tylko skwitować głupim uśmiechem. Gra nie jest odświeżana dla gracza, nie ma symbolicznego kija i marchewki. Spoko możesz komuś tutaj majonezować jak Eve wkracza w swój złoty wiek jednak tak nie jest. Eve już miało swój wiek złoty. Teraz tylko niższowość i stare zgredy :).
VonBeerpuszken:
Czy EVe jest na równi pochyłej... może tak, może nie. Zauważ że spadek "zalogowań" pokrywa się z wprowadzeniem fatygi i zakazu używania programów do multiboxowania. Ale nie wiem czy ktoś kto notorycznie nie gra jest w stanie to zauważyć.
Jestem praktycznie pewien, że gdy wybuchnie znów konkretna sov-wojna z wykorzystaniem wszelkich sił kapitalowych, numerki skoczą w górę.
Włóczę sie po całym uniwersum i jedyne "mniej" które mogę zauważyć, to mniej flot koparek z podobna nazwą. Null jak był w większośći pusty tak jest, nic sie nie zmieniło. Chociaż... patrząc na Provi i północ powiedziałbym że ludzi jest nawet więcej.
Numerki na serwerze pokazują jedynie że skończyły sie alt-floty kapitalowe na stendbaju i 20-to koparkowe multiboxy.
[NAUKE] Son of Rainbow:
--- Cytat: Soulscream w Marzec 24, 2016, 09:03:20 ---Było dużo gorzej zanim udupiono multiboksa, a jak Tobie się wydaje, że w grze w której rozwój postaci jest zależny od czasu rzeczywistego płynącego to mogę to tylko skwitować głupim uśmiechem. Gra nie jest odświeżana dla gracza, nie ma symbolicznego kija i marchewki. Spoko możesz komuś tutaj majonezować jak Eve wkracza w swój złoty wiek jednak tak nie jest. Eve już miało swój wiek złoty. Teraz tylko niższowość i stare zgredy :).
--- Koniec cytatu ---
Ktoś wstał lewą nogą. Nowa matura podobno uczy czytania ze zrozumieniem ... kolejne fiasko naszego systemu edukacji eh. Nie mam zamiaru poprawiać tego czego nie napisałem więc przejdę do rzeczy.
Eve nie jest już od dawna tak bardzo uzależnione od ilości czasu. Kiedy mogłeś wyfarmić na postać, teraz możesz wstrzyknąć sobie injector..
Co do kija i marchewki ... Ty może na chińskim serwerze grasz bo ja nie mam pojęcia jak tam jest albo w coś innego ... czekaj wiem. Soulscream, proszę nie myl SC z EvE.
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 24, 2016, 09:14:58 ---Jestem praktycznie pewien, że gdy wybuchnie znów konkretna sov-wojna z wykorzystaniem wszelkich sił kapitalowych, numerki skoczą w górę.
Włóczę sie po całym uniwersum i jedyne "mniej" które mogę zauważyć, to mniej flot koparek z podobna nazwą. Null jak był w większośći pusty tak jest, nic sie nie zmieniło. Chociaż... patrząc na Provi i północ powiedziałbym że ludzi jest nawet więcej.
Numerki na serwerze pokazują jedynie że skończyły sie alt-floty kapitalowe na stendbaju i 20-to koparkowe multiboxy.
--- Koniec cytatu ---
Cytadele powinny zrobić burdel nie tylko w nullu. Masz absolutną rację, zapomniałem o fatydze. Dużo osób poważnie się wtedy wkurw*ło. Mimo to zakaz multi, fatyga jakkolwiek nie byłyby upierdliwe wpływają na wzrost jakości produktu.
VonBeerpuszken:
--- Cytuj ---Cytadele powinny zrobić burdel nie tylko w nullu. Masz absolutną rację, zapomniałem o fatydze. Dużo osób poważnie się wtedy wkurw*ło. Mimo to zakaz multi, fatyga jakkolwiek nie byłyby upierdliwe wpływają na wzrost jakości produktu.
--- Koniec cytatu ---
Nie chodzi o samo wkurwienie, chodzi o to że przed fatygą byle bzdura i leciała flota kapitali, albo stała na altach na stendbaju bo może coś się zdropi na drugim końcu EVE. Fatyga to ograniczyła, co za tym idzie, ograniczyła ilość zalogowanych altów.
Soulscream:
--- Cytat: [CIALO] Rainbow Child w Marzec 24, 2016, 09:17:16 ---Ktoś wstał lewą nogą. Nowa matura podobno uczy czytania ze zrozumieniem ... kolejne fiasko naszego systemu edukacji eh. Nie mam zamiaru poprawiać tego czego nie napisałem więc przejdę do rzeczy.
Eve nie jest już od dawna tak bardzo uzależnione od ilości czasu. Kiedy mogłeś wyfarmić na postać, teraz możesz wstrzyknąć sobie injector..
Co do kija i marchewki ... Ty może na chińskim serwerze grasz bo ja nie mam pojęcia jak tam jest albo w coś innego ... czekaj wiem. Soulscream, proszę nie myl SC z EvE.
--- Koniec cytatu ---
Dobra odechciało mi się pełnoprawnie politycznie z Tobą rozmawiać. Wycieczka osobista to takie polskie ? Śmieszny jesteś mały człowieczku, który nie widzisz, że jedyny sposób rozwoju postaci to upływający czas lub zasobność Twojego portfela. Nie chce nawiązywać do pay2win ale robisz z siebie debila. W eve nie ma i nie było marchewki by utrzymało na dłuższą metę ludzi. W innych grach z klasycznym rozwojem postaci masz levelowanie i end game. W Eve tego nie ma i nie będzie. Eve jest wtórna, nudna i nie zmieni tego nic dopóki nie zmienią mechaniki, rozbudują pve do poziomu, gdzie nie masz ochoty strzelić sobie w łeb od strzelania w krzyżyki. Eve jest dobra w tym czym robi czyli pvp, ale reszta jest w opłakanym.
Wierzysz w ten swój dodatek jak objawienie boskie, a ja jestem nauczony brać CCP ze szczyptą soli gdyż za każdym razem miało być WoW, a wychodziło jak zwykle.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej