Eve Online > Market
Dyskusja o sprzęcie gamingowym
Zgudi:
No dobra. Fajnie to wyjaśniłeś. A upgrade z home do pro mi jakieś przysługuje w cenie mniejszej niż 500zł? :P Czy jestem poszkodowany z racji posiadania box? :)
sztosz:
Tak, nie pamiętam jakie to są ceny jeżeli chodzi o 7, ale ceny dla 10 znajdziesz w sieci :) Najlepiej jest zadzwonić do jakiegoś większego sklepu, np. komputronika dowiedzieć się ile to u nich kosztuje i jaki jest kod produktu, a potem poszukać tego w sieci w normalnej cenie :P
Filip Bonn:
Hmmm zastanawiać się czy nie kupić jednak GTX 960 4gb zamiast 970 i poprostu za jakiś rok wymienić na Pascala... :o
Zgudi:
--- Cytat: [WILD5] Filip Bonn w Marzec 01, 2016, 12:51:56 ---Hmmm zastanawiać się czy nie kupić jednak GTX 960 4gb zamiast 970 i poprostu za jakiś rok wymienić na Pascala... :o
--- Koniec cytatu ---
Zależy do czego potrzebujesz i jaki monitor. Jak fullhd i do wieśka na ultra to 970. Jak niekoniecznie to 960 i za rok wymiana. Patrząc na testy, 960 jest o jakieś 40% mniej wydajny w grach od 970. A to niestety spora różnica.
Ja mam 1680x1050, gorsza rozdziałka oznacza wzrost wydajności o jakieś 15% w stosunku do standardowej 1920x1080. 4gb ram w stosunku do 2gb dadzą przy przeciętnej grze znikomy wzrost mocy, chyba że gra potrzebuje dużo ramu jak w przypadku GTA, Star Citizen, to wzrost będzie spory. Podkręcę jeszcze kartę o jakieś 200-300mhz i może dociągnę tym do stockowego 970 przy fullhd.
Filip Bonn:
Sadzilem że różnica między tymi kartami to jakieś 15 fps a jeśli to 40% to sporo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej