Eve Online > Market

Dyskusja o sprzęcie gamingowym

<< < (19/24) > >>

Zgudi:

--- Cytat: [WILD5] Filip Bonn w Marzec 01, 2016, 15:57:43 ---Sadzilem że różnica między tymi kartami to jakieś 15 fps a jeśli to 40% to sporo.

--- Koniec cytatu ---
Nie da się tego przeliczyć na fpsy. Za dużo czynników do ogarnięcia. W jednej grze będzie 100 vs 60 a w innej 40 vs 30, a w jeszczę innej będzie 20 vs 20, jak na kiepskim serwerze w armie. Najlepiej czytać testy.

xantinos:
http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/nvidia-geforce-gtx-960-vs-nvidia-geforce-gtx-970

jeśli grasz na windows 7,8  kup 970 bo na diretex 11 ma wyższa wydajność jeżeli masz Win 10 kup radeona :)

Zgudi:
Sprzęt doszedł. Wszystko dobrze złożone i zainstalowane wszystkie stery i programy z płytek. Zapusciłem Prime95, OCCT i widać, że chłodzenie zmontowane OK, bo przy 3.5ghz (niepodkręconym) temperatury przy obciążeniu 100% na wszystkich rdzeniach nie przekraczają 45*C. Dobry wynik. Z czasem podkręcę do 4.5.

Jednak nie wszystko ze sklepem morele było super. Wielkie, ledwo trzymajace się kupy pudło owinięte szeroką taśmą 1 raz. W samym pudle jedynie w środek napchane troche bąbelków**. Druga sprawa to obsługa mailowa i telefoniczna klienta która sprawiała wrażenie jakby miała wszystko w dupie. Aż się boję o serwis. :D

** Chodzi mi o to, że kilogramowe chłodzenie wmontowane w delikatne mobo jest podatne na uszkodzenia, kiedy się rzuca paczką.

Filip Bonn:
Zobaczę jak będzie u mnie. Do mnie przychodzą same części bo obudowę już mam kupioną. Na infolinie dzwonilem dwa razy zmieniając części w zamówieniu, wrażenia jak najbardziej pozytywne. Zobaczymy jak będzie dalej.

Filip Bonn:
Potrzebna mi jest karta sieciowa Wi-Fi z wejściem m.2, ktoś może coś polecić?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej