Eve Online > Market

Dyskusja o sprzęcie gamingowym

<< < (12/24) > >>

xantinos:

--- Cytat: Zgudi w Luty 25, 2016, 23:40:22 ---Kupiłem windę home za 519zł. Właśnie dowiedziałeb się że Windows 10 Professional legalnie można kupić za 80zł. Czy wszyscy to wiedzą i tylko ja nie wiem???

Źródło podam zaraz. Chcę tylko najpierw wiedzieć czy tylko ja jestem taki cielak :P

--- Koniec cytatu ---
mówiłem ci żebyś kupił licencję na 7 najlepiej z odzysku i uaktualnił za free nie wiem czy akurat 80 czy 150 ale na pewno nie 500

--- Cytat: sztosz w Luty 25, 2016, 21:53:42 ---No w końcu napisałeś coś z sensem. To właśnie braki w wykształceniu, powodują że nie potraficie nazwać rzeczy po imieniu.

To własnie tacy "branżowi" ludzie jak Wy wciskacie ludziom kity, że np. do dual/triple sli czy crossfire wystarczają mocne procki typu 2500K, a te z serii 38xx i 39xx to jest tylko skok na kasę intela. A potem biedni ludzi którzy posłuchali takich baranów się dziwią, że sprzęt ma problemy pod obciążeniem. Dla was, "branżowych", liczy się stosunek zaoszczędzonej kasy do podkręconych megaherców, ale o tym żeby sprawdzić że ten pierwszy procek obsłuży tylko 16 linii PCI-E a te drugie obsługują 40 linii to się wam nawet w ogóle nie śniło.

Jezu, jak ja nienawidzę takich ekspertów którym się wydaje że pozjadali wszystkie rozumy, mimo że ogromu dostępnej i wręcz koniecznej wiedzy ledwo co liznęli.

--- Koniec cytatu ---
A co nie masz podpiętej biblioteki i nie ogarniasz kompiluj :)
Ludzie z branży nie gadają podręcznikami, a poza tym głupich nie brakuje czemu na frajerach nie zarabiać ;
Ci co wiedza czego chcą nie potrzebują tłumaczeń jeśli ktoś potrzebuje porady bo jest bez wiedzy i ufa że trafił do fachowca tez nie zostanie oszukany :);
Najwięcej kasy tłucze się na zadufanych ciemniakach których nam nie żal bo wiedza lepiej od tych którzy z tego żyją :) ;
średniki to taki sarkazm jak byś nie załapał ;

Zgudi:
W kupowanie windy 7 z odzysku nie chciało mi się bawić.

Chodzi o ten link http://www.kinguin.net/pl/category/19429/windows-10-professional-oem-key/

Co o tym czymś myślicie?

sztosz:
Ty potrafisz coś z sensem odpisać, czy zawsze tak od rzeczy?

--- Cytat: xantinos w Luty 25, 2016, 23:49:26 ---a co nie masz podpiętej biblioteki i nie ogarniasz ?

--- Koniec cytatu ---
Jak dla Ciebie Bulldozer, Piledriver, Steamroller i Excavator to jedno i to samo, to się nie dziwię, że napisałeś że lepiej kupić 2500K od 6600K. Widać jakie masz pojęcie*.

--- Cytat: xantinos w Luty 25, 2016, 23:49:26 ---Ludzie z branży nie gadają podręcznikami :)

--- Koniec cytatu ---
Ale tu nie trzeba podręcznika żadnego. Podstawowe zasady gramatyki i ortografii są uczone już w pierwszych klasach podstawówki.

--- Cytat: xantinos w Luty 25, 2016, 23:49:26 ---Poza tym głupich nie brakuje czemu na frajerach nie zarabiać :)

--- Koniec cytatu ---
Ty dwulicowy hipokryto, ty kreaturo ty! Z jednej strony masz pretensje że w niektórych zawodach "nie dostaniesz aplikatury jak nie masz rodziny w branży", a teraz że trzeba na frajerach zarabiać.

Przestań pitolić o "branży", bo ci twoje kolesie to pewnie wiedzą tyle co i ty. Sam pracowałem przez kilka lat w detalicznej sprzedaży komputerów, w naprawdę rewelacyjnym teamie, miałem naprawdę rewelacyjny kontakt z dystrybutorami i przedstawicielstwem handlowym praktycznie wszystkich liczących się producentów. I jakoś kurwa nikt nie miał problemów z precyzyjnym wyrażaniem myśli i nazywaniem rzeczy po imieniu, nikt nie mylił jednej architektury z drugą. Mogę się założyć, że Ty i twoi koledzy z "branży" pewnie nawet nie potrafią bez szukania w necie powiedzieć czym się różni hub od switcha.

*Czyli, że nie masz żadnego pojęcia. Wolę wyjaśnić, bo znów nic nie zrozumiesz.

xantinos:

--- Cytat: Zgudi w Luty 25, 2016, 23:59:36 ---W kupowanie windy 7 z odzysku nie chciało mi się bawić.

Chodzi o ten link http://www.kinguin.net/pl/category/19429/windows-10-professional-oem-key/

Co o tym czymś myślicie?

--- Koniec cytatu ---
dam ci prostszy sposób :) znajdź piracką wersję Windows 7 profesjonal z możliwościami legalnego update i uaktualnij ją do 10 za darmo bez wydawania złotówki masz oryginalny system :), ale jak coś to się wyprę :P
Za długi jęzor choribka :)

--- Cytat: sztosz w Luty 26, 2016, 00:24:56 ---Ty potrafisz coś z sensem odpisać, czy zawsze tak od rzeczy?Jak dla Ciebie Bulldozer, Piledriver, Steamroller i Excavator to jedno i to samo, to się nie dziwię, że napisałeś że lepiej kupić 2500K od 6600K. Widać jakie masz pojęcie*. Ale tu nie trzeba podręcznika żadnego. Podstawowe zasady gramatyki i ortografii są uczone już w pierwszych klasach podstawówki.Ty dwulicowy hipokryto, ty kreaturo ty! Z jednej strony masz pretensje że w niektórych zawodach "nie dostaniesz aplikatury jak nie masz rodziny w branży", a teraz że trzeba na frajerach zarabiać.

Przestań pitolić o "branży", bo ci twoje kolesie to pewnie wiedzą tyle co i ty. Sam pracowałem przez kilka lat w detalicznej sprzedaży komputerów, w naprawdę rewelacyjnym teamie, miałem naprawdę rewelacyjny kontakt z dystrybutorami i przedstawicielstwem handlowym praktycznie wszystkich liczących się producentów. I jakoś kurwa nikt nie miał problemów z precyzyjnym wyrażaniem myśli i nazywaniem rzeczy po imieniu, nikt nie mylił jednej architektury z drugą. Mogę się założyć, że Ty i twoi koledzy z "branży" pewnie nawet nie potrafią bez szukania w necie powiedzieć czym się różni hub od switcha.

*Czyli, że nie masz żadnego pojęcia. Wolę wyjaśnić, bo znów nic nie zrozumiesz.

--- Koniec cytatu ---
Ktoś kto przychodzi do sklepu nie oczekuje wykładu z organizacji i architektury komputerowej tylko prostej odpowiedzi na zadane pytanie :)
Chce grac w Wiedzmina 3  mam 3500 PLN co pan możne zaproponować. Czy mając takiego gościa robisz mu wykład godzinny z tego co mu sprzedasz ?
Wątpię chyba, że tak robiłeś dlatego już tego nie robisz. Ludzi nie interesuje techno wiedza podręcznikowa ... nie będę im tłumaczyć jak jest zbudowana jednostka centralna ile masz szyn i jakich oraz jaka przepustowość tylko ile ma FPS  w grze :).
Widzisz różnice ? Dla większych snobów liczy się tylko cena bo ona jest wykładnia jakości :)
I tak nie odróżniam huba od swicha i myszki od klawiatury ....

Filip Bonn:

--- Cytat: xantinos w Luty 26, 2016, 00:26:47 ---dam ci prostszy sposób :) znajdź piracką wersję Windows 7 profesjonal z możliwościami legalnego update i uaktualnij ją do 10 za darmo bez wydawania złotówki masz oryginalny system :)

--- Koniec cytatu ---

I przy okazji zainstaluje na kompie parchy, syfy i inne kiły.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej