Eve Online > Market
Dyskusja o sprzęcie gamingowym
xantinos:
--- Cytat: sztosz w Luty 25, 2016, 20:35:25 ---Xantios, jeżeli masz na myśli X4 8xx to one są oparte na Carrizo i tu nie ma żadnych rewelacji. A jeżeli chodzi ci o Zen to to będzie Zen a nie Bulldozer. Swoją drogą to że Excavator to 4 generacja platformy 15h też wcale nie oznacza że nazywanie tych procków Bulldozer jest poprawne, bo one się nazywają Excavator, tak samo jak Haswell to nie n-ta generacja Sandy Bridge, tylko Haswell. Poza tym patrząc na to, co w teorii oferuje Zen, to bym się cudów nie spodziewał.
Znowu wychodzi Ci słoma z butów twoja ignorancja.
--- Koniec cytatu ---
Ty lubujesz się w notacjach ja w slangu wszyscy wiedza, że Zen to druga generacja buldożerów przynajmniej ci co jak ja używają, możne jestem ignorant ale płynę w głównym nurcie :)
Co by nie gadać wyczekuje ich bardzo od kilku lat już.
Ja to od 386 dx 40 na amd chowany jestem :)
sztosz:
--- Cytat: xantinos w Luty 25, 2016, 21:05:57 ---Ty lubujesz się w notacjach ja w slangu wszyscy wiedza[...]
--- Koniec cytatu ---
Ty w slangu wszyscy wiedza? Kali jeść krowa?
To właśnie odróżnia ignoranta od ludzi którzy coś wiedzą, że ignorant będzie sobie nazywał rzeczy nieprawidłowo i będzie się cieszył z tego, że gówno prawda, to też jakaś prawda.
Moja żona ma lapka z APU od AMD, to znaczy, że też płynie w głównym nurcie. I co z tego? Jest o tyle lepsza, że jak się na czymś nie zna, to nie udaje, że nie wypowiada się w temacie próbując zgrywać eksperta.
xantinos:
--- Cytat: sztosz w Luty 25, 2016, 21:18:43 ---Ty w slangu wszyscy wiedza? Kali jeść krowa?
To właśnie odróżnia ignoranta od ludzi którzy coś wiedzą, że ignorant będzie sobie nazywał rzeczy nieprawidłowo i będzie się cieszył z tego, że gówno prawda, to też jakaś prawda.
Moja żona ma lapka z APU od AMD, to znaczy, że też płynie w głównym nurcie. I co z tego? Jest o tyle lepsza, że jak się na czymś nie zna, to nie udaje, że nie wypowiada się w temacie próbując zgrywać eksperta.
--- Koniec cytatu ---
wiesz ja znam trochę ludzi z branży z okazji wykształcenia mało kto używa oficjalnych notacji robią to zazwyczaj nowi albo nie obeznani :)
ale nie obrażam sie za no nooba :) przywykłem ze wasze musi być na wierzchu bo inaczej bida
sztosz:
--- Cytat: xantinos w Luty 25, 2016, 21:33:10 ---[...]z okazji wykształcenia mało kto używa oficjalnych notacji[...]
--- Koniec cytatu ---
No w końcu napisałeś coś z sensem. To właśnie braki w wykształceniu, powodują że nie potraficie nazwać rzeczy po imieniu.
To własnie tacy "branżowi" ludzie jak Wy wciskacie ludziom kity, że np. do dual/triple sli czy crossfire wystarczają mocne procki typu 2500K, a te z serii 38xx i 39xx to jest tylko skok na kasę intela. A potem biedni ludzi którzy posłuchali takich baranów się dziwią, że sprzęt ma problemy pod obciążeniem. Dla was, "branżowych", liczy się stosunek zaoszczędzonej kasy do podkręconych megaherców, ale o tym żeby sprawdzić że ten pierwszy procek obsłuży tylko 16 linii PCI-E a te drugie obsługują 40 linii to się wam nawet w ogóle nie śniło.
Jezu, jak ja nienawidzę takich ekspertów którym się wydaje że pozjadali wszystkie rozumy, mimo że ogromu dostępnej i wręcz koniecznej wiedzy ledwo co liznęli.
Zgudi:
Kupiłem windę home za 519zł. Właśnie dowiedziałeb się że Windows 10 Professional legalnie można kupić za 80zł. Czy wszyscy to wiedzą i tylko ja nie wiem???
Źródło podam zaraz. Chcę tylko najpierw wiedzieć czy tylko ja jestem taki cielak :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej