Śmietnisko > Off Topic
Czy rząd rujnuje kraj?
GlassCutter:
--- Cytat: qlko1 w Styczeń 18, 2016, 13:46:40 ---Czekałem na odpowiedź ;D
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mike_Godwin
Że niby to ma być jakiś autorytet? Jak sformułuję swoje bzdurne prawo, to też będę miał artykuł na wiki?
--- Koniec cytatu ---
Nie, to jest dobra zasada bo po nazistów w internecie sięga osoba sfrustrowana i pozbawiona innych argumentów. Tak jak rozwiązania siłowe podczas kłótni twarzą w twarz.
Ale wiem, że użyłeś tego humorystycznie, więc z mojej strony to tylko prztyczek ;)
--- Cytat: qlko1 w Styczeń 18, 2016, 13:46:40 ---Ano jest tak, że zdarzają się nadużycia, jak wszędzie. Widać na tyle rzadko, że nie straciły zaufania inwestorów.
A znasz kogoś, kto się wtedy nie pomylił? Dopóki agencje nie zaczną zatrudniać nieomylnych jasnowidzów, ratingi będą obarczone ryzykiem błędu. Normalna rzecz w biznesie.
Powtórzę, skoro mimo wszystkich swoich błędów inwestorzy ufają agencjom ratingowym, to muszą być dobrzy w te klocki.
--- Koniec cytatu ---
Ano ufają, bo to bardziej wiarygodny wskaźnik niż średnia. Za ich zagrywki i gierki polityczne zapłacimy oczywiście my.
[BU FU] Karas:
--- Cytat: Soulscream w Styczeń 18, 2016, 13:54:51 ---Co to za debilny kontrargument. Znasz kogoś kto się nie pomylił? Aha skoro się pomylili to powinni powiedzieć SORRY POMYLILIŚMY SIĘ PRZEPRASZAM i mieć wszystko w dupie ?
3 agencje ratingowe dały inne informacje. Jedna obniżyła, druga utrzymała, że rozwój jest dobry, trzecia ma wyjebane. Czyli ktoś tu kłamczuszek jest i chce wywołać gównoburzę bo konserwatywny rząd chce się komuś dobrać do dupy. To powinno dac dużo do myślenia, że to ewidentnie jest decyzja polityczna.
--- Koniec cytatu ---
i mnie sie tak tez zdaje.
Qlko1:
--- Cytat: Soulscream w Styczeń 18, 2016, 13:54:51 ---Co to za debilny kontrargument. Znasz kogoś kto się nie pomylił? Aha skoro się pomylili to powinni powiedzieć SORRY POMYLILIŚMY SIĘ PRZEPRASZAM i mieć wszystko w dupie ?
--- Koniec cytatu ---
Tak, dokładnie tak powinno być. Bo to agencja ratingowa i to Twoja sprawa czy ich posłuchasz czy nie. Opinia agencji ratingowej nie zobowiązuje Cię do niczego.
Nie przewidzieli kryzysu i nie mam im tego za złe, bo nikt tego nie zrobił. Najzwyczajniej w świecie przewidywanie przyszłości gospodarczej jest dość ciężkie.
--- Cytat: Soulscream w Styczeń 18, 2016, 13:54:51 ---Czyli ktoś tu kłamczuszek jest i chce wywołać gównoburzę bo konserwatywny rząd chce się komuś dobrać do dupy. To powinno dac dużo do myślenia, że to ewidentnie jest decyzja polityczna.
--- Koniec cytatu ---
Ta, za każdym razem jak logika przestaje działać na moją korzyść mogę się odwołać do wielkiego spisku zachodnich korporacji...
FITTIpalti:
Qulko sam sobie zaprzeczasz
Przed chwilą powiedziałeś że jest przejebane bo nam spadły notowania a teraz że w zasadzie możemy mieć to w dupie ;)
Qlko1:
--- Cytat: FITTIpalti w Styczeń 18, 2016, 14:12:01 ---Qulko sam sobie zaprzeczasz
Przed chwilą powiedziałeś że jest przejebane bo nam spadły notowania a teraz że w zasadzie możemy mieć to w dupie ;)
--- Koniec cytatu ---
Jeśli tak Ci się wydaje, to kulejesz z czytania ze zrozumieniem.
--- Cytat: GlassCutter w Styczeń 18, 2016, 13:56:58 ---Nie, to jest dobra zasada bo po nazistów w internecie sięga osoba sfrustrowana i pozbawiona innych argumentów. Tak jak rozwiązania siłowe podczas kłótni twarzą w twarz.
Ale wiem, że użyłeś tego humorystycznie, więc z mojej strony to tylko prztyczek ;)
--- Koniec cytatu ---
Jak bym miał się czepiać to:
- nie nazwałem nikogo nazistą
- nie porównałem nikogo do nazisty
- stwierdzam, że Jarek wskazuje wroga narodu i na tym robi core polityki. Tak samo robiono w wiadomym czasie w wiadomym miejscu wcześniej. W sumie nic o nazistach, bo to praktyka dużo starsza niż nazizm. ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej