Śmietnisko > Off Topic

Czy rząd rujnuje kraj?

<< < (12/120) > >>

FITTIpalti:
Wydaje się mi że ja mam racje i Glassu reszta grubo mija się z prawdą

Soulscream:

--- Cytat: qlko1 w Styczeń 18, 2016, 13:37:15 ---O tym czy nie ma dowiesz się wtedy, kiedy polityczne zmiany zaczną na tą gospodarkę wpływać. Agencje ratingowe biorą pod uwagę wszystko, inaczej ratingi byłyby gówno warte.

--- Koniec cytatu ---

Spoko Oni dali dobry rating bankom które wywołały kryzys w 2008. Zajebista agencja.

FITTIpalti:

--- Cytat: qlko1 w Styczeń 18, 2016, 13:37:15 ---O tym czy nie ma dowiesz się wtedy, kiedy polityczne zmiany zaczną na tą gospodarkę wpływać. Agencje ratingowe biorą pod uwagę wszystko, inaczej ratingi byłyby gówno warte.

Jeśli Jarek krzyczy "zła buka! zagraniczny kapitał!", to do cholery logicznym jest, że agencja ratingowa powie zagranicznemu kapitałowi, że to nie jest dobry pomysł w Polsce inwestować.

--- Koniec cytatu ---

Właśnie że są gówno warte a przynajmniej tej która nam teraz obniżyła notowania, za miesiąc się jej zapłaci i nam podniesie

Qlko1:

--- Cytat: GlassCutter w Styczeń 18, 2016, 13:39:20 ---Ostrożnie Qlko ;) https://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina

--- Koniec cytatu ---
Czekałem na odpowiedź  ;D
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mike_Godwin

Że niby to ma być jakiś autorytet? Jak sformułuję swoje bzdurne prawo, to też będę miał artykuł na wiki?

--- Cytat: GlassCutter w Styczeń 18, 2016, 13:39:20 ---A jak to jest z tymi ratingami dla Irlandii gdzie wprost mieszali się w politykę kraju? Albo z odszkodowaniami wypłaconymi usa?

--- Koniec cytatu ---
Ano jest tak, że zdarzają się nadużycia, jak wszędzie. Widać na tyle rzadko, że nie straciły zaufania inwestorów.

--- Cytat: Soulscream w Styczeń 18, 2016, 13:43:14 ---Spoko Oni dali dobry rating bankom które wywołały kryzys w 2008. Zajebista agencja.

--- Koniec cytatu ---
A znasz kogoś, kto się wtedy nie pomylił? Dopóki agencje nie zaczną zatrudniać nieomylnych jasnowidzów, ratingi będą obarczone ryzykiem błędu. Normalna rzecz w biznesie.
Powtórzę, skoro mimo wszystkich swoich błędów inwestorzy ufają agencjom ratingowym, to muszą być dobrzy w te klocki.

Soulscream:

--- Cytat: qlko1 w Styczeń 18, 2016, 13:46:40 ---A znasz kogoś, kto się wtedy nie pomylił? Dopóki agencje nie zaczną zatrudniać nieomylnych jasnowidzów, ratingi będą obarczone ryzykiem błędu. Normalna rzecz w biznesie.
Powtórzę, skoro mimo wszystkich swoich błędów inwestorzy ufają agencjom ratingowym, to muszą być dobrzy w te klocki.

--- Koniec cytatu ---

Co to za debilny kontrargument. Znasz kogoś kto się nie pomylił? Aha skoro się pomylili to powinni powiedzieć SORRY POMYLILIŚMY SIĘ PRZEPRASZAM i mieć wszystko w dupie ?

3 agencje ratingowe dały inne informacje. Jedna obniżyła, druga utrzymała, że rozwój jest dobry, trzecia ma wyjebane. Czyli ktoś tu kłamczuszek jest i chce wywołać gównoburzę bo konserwatywny rząd chce się komuś dobrać do dupy. To powinno dac dużo do myślenia, że to ewidentnie jest decyzja polityczna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej