Śmietnisko > Off Topic

Czy rząd rujnuje kraj?

<< < (115/120) > >>

Soulscream:

--- Cytat: Qlko1 w Wrzesień 07, 2016, 15:58:51 ---Jak mam być szczery Soul, to niewiele zrozumiałem z Twojej wypowiedzi. :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

--- Koniec cytatu ---

Ponad połowa wyborców głosowała na pis w demokratycznym głosowaniu. Ci co tak bardzo bronią demokracji chyba nie do końca rozumieją, że to ... wola ludu zdecydowała :D. Tak działa demokracja. Rządzą Ci którzy zostali wybrani przez większość. To jak rządzą to inna sprawa, ale w sondażach wciąż im przybywa, a nie ubywa ;).

Dormio:

--- Cytat: Soulscream w Wrzesień 08, 2016, 10:42:26 ---Ponad połowa wyborców głosowała na pis w demokratycznym głosowaniu. Ci co tak bardzo bronią demokracji chyba nie do końca rozumieją, że to ... wola ludu zdecydowała :D. Tak działa demokracja. Rządzą Ci którzy zostali wybrani przez większość. To jak rządzą to inna sprawa, ale w sondażach wciąż im przybywa, a nie ubywa ;).

--- Koniec cytatu ---
Masz na myśli te same wybory co ja ? W 2015 ?

Jeśli tak, to skąd wziąłeś ponad połowę głosującą na PIS ?

--- Cytat: PKW ---Komitet Wyborczy Prawo i Sprawiedliwość - zdobyte głosy: 5 711 687 - procent: 37.58%
--- Koniec cytatu ---
Link

Soulscream:

--- Cytat: Dormio w Wrzesień 08, 2016, 10:51:44 ---Masz na myśli te same wybory co ja ? W 2015 ?

Jeśli tak, to skąd wziąłeś ponad połowę głosującą na PIS ?Link

--- Koniec cytatu ---

Kwestia tego, że szydzę bardziej z tzw obrońców demokracji. To że mieli 37% i dało im to większość to inna kwestia. Winić ludzi którzy nie poszli na wybory bo pieprzą, że ich głos się nie liczy.

Qlko1:

--- Cytat: Soulscream w Wrzesień 08, 2016, 10:42:26 ---Ponad połowa wyborców głosowała na pis w demokratycznym głosowaniu. Ci co tak bardzo bronią demokracji chyba nie do końca rozumieją, że to ... wola ludu zdecydowała :D. Tak działa demokracja. Rządzą Ci którzy zostali wybrani przez większość. To jak rządzą to inna sprawa, ale w sondażach wciąż im przybywa, a nie ubywa ;).

--- Koniec cytatu ---
Ależ oni to rozumieją. Ludzie tam zebrani nie podważają wyniku wyborów parlamentarnych. Nie twierdzą,  że zostały sfałszowane (a pamiętam taką jedną opozycję po przegranych wyborach), nie twierdzą, że są nieważne.

Ludzie tam zebrani manifestują swoją przynależność polityczną oraz niezadowolenie z kolejnych decyzji obecnego rządu. Prawo do jednego i drugiego gwarantuje im konstytucja.

Ja rozumiem że wybory wygrał PiS i uznaję wyniki wyborów parlamentarnych, ale mi się to nie podoba i mam prawo mówić, że mi się to nie podoba.

Idąc Twoim tokiem rozumowania żaden z protestów po 89 roku nie powinien mieć miejsca,  bo to krytyka decyzji demokratycznie wybranego rządu.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Soulscream:

--- Cytat: Qlko1 w Wrzesień 08, 2016, 11:15:33 ---Idąc Twoim tokiem rozumowania żaden z protestów po 89 roku nie powinien mieć miejsca,  bo to krytyka decyzji demokratycznie wybranego rządu.

--- Koniec cytatu ---

Nie o to chodzi, tylko jakimś dziwnym trafem KOD nie powstał jak poprzednicy dymali społeczeństwo. A tu patrz zaraz po wyborach bo... przegrali.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej