Śmietnisko > Off Topic
Czy rząd rujnuje kraj?
Isengrim:
--- Cytat: GlassCutter w Kwiecień 04, 2016, 18:34:12 ---Lol jaki argument. O sędziach i prokuratorach to pogadaj sobie z dowolnym policjantem który robi grubsze sprawy, zapewniam Cię że mógłby długo wymieniać. Kręciłeś nosem na powszechne wybory sędziego TK bo mogliby orzekać pod publikę, cieszę się że wybór przez polityków jest dla Ciebie przejrzysty i pozbawiony ryzyka orzekania na korzyść jednej czy drugiej opcji.
--- Koniec cytatu ---
LOL jaki argument. Wielkie mi autorytety, krawężniki z kompleksami, którzy pracują w wydziałach przestępczości gospodarczej, a nie rozróżniają spółki od spółdzielni.
Co do powszechnych wyborów sędziów to polecam lekturę choćby Grishama (np. "Apelacja"), jeśli nie chce Ci się czytać poważnych i nudnawych lektur na temat tego, jak patologicznym systemem jest sądownictwo w USA.
Sami specjaliści od prawa i konstytucji w tym kraju, tak jak od katastrof lotniczych, skoków narciarskich i piłki nożnej.
GlassCutter:
--- Cytat: Isengrim w Kwiecień 06, 2016, 18:24:10 ---LOL jaki argument. Wielkie mi autorytety, krawężniki z kompleksami, którzy pracują w wydziałach przestępczości gospodarczej, a nie rozróżniają spółki od spółdzielni.
--- Koniec cytatu ---
Lol jaki argument. Wielkie autorytety wypuszczające za kaucją wystawionych na widelcu typów wyłudzających miliony poprzez zwroty vatu. Pierdoleni hipokryci.
I skąd ta żółć Isen? Nacisnąłem niechcący na jakiś bolący wrzód? Tak bardzo wzięci adwokaci w tym kraju nie lubią się z organem represji?
Wracając do rządu i rujnowania kraju to po ostatnich wydarzeniach rolniczo-kościelno-aborcyjnych widzę tylko dwie opcje:
Albo Jarek jest pierdolonym geniuszem, a cała reszta to banda pelikanów łykających każde ścierwo które im Jarek zrzuci z pańskiego stołu, albo Kukiz miał rację i to jedna i ta sama banda. No bo jak to inaczej nazwać gdy Jarek przepycha ustawę pokazującą faka wszystkim krusowcom z 2 metrami ziemi i na dobrą sprawę blokującą rozwój dużych gospodarstw rolnych, no chyba że handel ziemią odbywał się będzie za pośrednictwem kościoła.
Przypadkowo w tym samym czasie wypływa temat aborcji i oczywiście tego tematu uczepiły się wszystkie możliwe szmatławce w kraju, prl'owskie prawo nikogo nie obchodzi, ważne że zrobili ustawkę i pierdolnięta zawadzka wyszła z kościoła dając później popis u Mrozowskiego.
Albo oni współpracują, a Jarek odgrywa rolę złego policjanta, albo tak zwana opozycja to banda nic nie wartych ciot pozwalających grać sobą jak porządne kerbiry w czeluściach 0.0.
GlassCutter:
A o prawie pogadamy wtedy gdy jako osoba posiadająca firmę zacznę być traktowany lepiej niż morderca. Mordercy winę trzeba udowodnić, mi nie. To ja muszę udowodnić swoją niewinność, a czy moje racje zostaną uznane zależy głównie od tego czy pani Krysia będzie miała dobry humor. Do tego prawo można cofać dowolnie wstecz, nawet jeśli wcześniejsze kontrole mówiły że jest git. A jak będę zbyt pyskaty to mi się zablokuje konta i dopierdoli permanentną kontrolę trwającą kilka lat. Można prawda? I wszystko w świetle prawa. Zabiliście już tak niejedną dużą firmę.
Isengrim:
Na szczęście nie jestem adwokatem. Nie, zupełnie mi nie nacisnąłeś na odcisk, z Policją mam do czynienia wyłącznie jako pokrzywdzony. I wrażenia mam takie, że do wydziałów gospodarczych wysłano tych inteligentów, którzy umieją liczyć do 10, a potem jest już tylko gorzej (oczywiście zdarzają się chwalebne wyjątki, ale to jak wszędzie).
Nie bardzo wiem o czym piszesz z tym mordercą, ale jak by Cię mieli zamknąć na 15 lat za (jak się domyślam) jakieś podatki, to daj znać, coś spróbujemy pomóc. :)
A co do polityki to zgadzam się, Zawadzka jest kretynką, temat aborcji wydaje się być taką kolorową piłeczką, jaką rzuca się psu jak chce się odwrócić jego uwagę od zabieranej michy z żarciem, ograniczenie obrotu ziemią jest skandalem. Poza tym wszyscy zdrowi.
GlassCutter:
Tak się robi biznes:
http://energetyka.defence24.pl/343455,podgajniak-ustawa-wiatrakowa-doprowadzi-do-fali-bankructw
A w tym czasie w mediach szaleje aborcja 8)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej