Śmietnisko > Off Topic

Czy rząd rujnuje kraj?

<< < (79/120) > >>

xantinos:

--- Cytat: qlko1 w Lutego 17, 2016, 19:46:30 ---W skrócie retoryka życiowego nieudacznika. Wszyscy którzy odnieśli sukces to cwaniacy,mafia i cinkciarze. A ja jestem biedniejszy bo jestem uczciwy.

Jeśli skończyłeś gówniany kierunek/gównianą uczelnię/gówniano studiowałeś.
Pierwszą pracę na pełny etat wywalczyłem sobie będąc jeszcze przed ostatnią sesją 5tego roku studiów dziennych - uczelniany program stażowy skończył się propozycją pozostania w firmie. Mój pracodawca robił wszystko, żeby dopasować godziny do moich zajęć. Zmiany nie szukałem, rekrutujący z mojej obecnej firmy zaczepił mnie na jednym z portali biznesowych. Obroniłem magistra, kiedy bił mi trzeci miesiąc nowej umowy, nikomu to nie przeszkadzało. Żadnego babrania się w śmieciówki i żebrania o zbliżenie się do średniej krajowej.
Jak słyszę, że po studiach nie ma pracy to ogarnia mnie śmiech.
Ta herezja została już wyprostowana wyżej.
Jedna z monitorowanych przeze mnie spółek bierze udział w przetargach publicznych średnio 2 razy w miesiącu. Bez znajomości i łapówek wygrywamy całkiem słuszną część konkursów. Najwyraźniej żyjemy w różnych światach, tylko w moim jak się czegoś chce, to się walczy. Twój to żałosne biadolenie, że państwo nie dało ci odpowiednich warunków, a ci którym się udało to złodzieje. Żenada.

--- Koniec cytatu ---
Biedniejszy to znaczy co ekonomicznie umysłowo ? retoryka nieudacznika ?
Znam wiele osób które zrobiły błyskotliwe kariery, ale one  kończą się równie szybko jak się zaczynają, a potem jest dramat bo ktoś na bezrobociu po latach wspaniałej kariery z kredytem i nie potrafi się ogarnąć po dłuższym czasie.
Jeden szwagier był dyrektorem prze 8 lat myślał że do końca życia będzie mieć raj siedzi od 9 miesięcy na bezrobociu i to po 3 kierunkach studiów nie może znaleźć pracy, głupek nie ?
3 kierunki co za debil.
Drugi zamknał tutaj 10 osobowa firmę i wyjechał sprzedawać buty do anglii bo mu się to bardziej opłacało bo najniższa w euro to 1500 razy kurs 4.5 to sobie policz :) stwierdził że szkoda mu czasu tutaj. Dobre studia 3 języki certyfikaty IT dalej wymieniać ci listę nieudaczników których znam?
Masz ciesz się, ale nie łódź się ze to na wieki kiedys nadejdzie koniec i obyś wtedy sprostał wyzwaniu Qlko1 waleczny :)

Po studiach nie ma pracy, kiedy zarządzałem jednym z oddziałów sieci miałem wśród pracowników niskiego szczebla na stanowiskach bez wymagań wykształcenia prawie samych magistrów o pełnym spektrum specjalności, a ich wiedza była marna, a czasem mniejsza niż osoby po szkole zawodowej.

Wygrywacie ale to nie ty o tym decydujesz prawda ? Znasz osoby decyzyjne i jesteś święcie przekonany ze to wasza zajebistość przyczynia się do tego, a nie układ z którego ktoś dostaje kasę ?
15 % zysku tyle ostatnio wynosiła stawka za załatwienie przetargu.Żyj w matrixie ja nie wierze w uczciwość na tym szczeblu biznesu.

Herezja odnośnie prawników tak odnośnie innych zawodów wątpię dalej jest masa nie uregulowanych i o nich pisałem.

Punk widzenia zalezy od punktu siedzenia poczekamy zobaczymy młodyś jeszcze, gniewny, czas nauczy cie pokory.

[.BSI.] Dheedee:
Cytując ten bełkot co powyżej...

"Znam wiele osób które zrobiły błyskotliwe kariery, ale one  kończą się równie szybko jak się zaczynają, a potem jest dramat bo ktoś na bezrobociu po latach wspaniałej kariery z kredytem i nie potrafi się ogarnąć po dłuższym czasie.
Jeden szwagier był dyrektorem prze 8 lat myślał że do końca życia będzie mieć raj siedzi od 9 miesięcy na bezrobociu i to po 3 kierunkach studiów nie może znaleźć pracy, głupek nie ? "

"Po studiach nie ma pracy, kiedy zarządzałem jednym z oddziałów sieci miałem wśród pracowników niskiego szczebla na stanowiskach bez wymagań wykształcenia prawie samych magistrów o pełnym spektrum specjalności, a ich wiedza była marna, a czasem mniejsza niż osoby po szkole zawodowej."

"Biedniejszy to znaczy co ekonomicznie umysłowo ? retoryka nieudacznika ? "

Jak widać na załączonych przykładach umysłowo jak najbardziej.
Pozdrawiam..

sztosz:

--- Cytat: xantinos w Lutego 17, 2016, 20:15:53 ---najniższa w euro to 1500 razy kurs 4.5 to sobie policz

--- Koniec cytatu ---
Wyjechał sprzedawać buty w Anglii, a żyje w Polsce, tak? A może w Anglii żyje za złotówki? Motasz się.

PS. Podobno skończyłeś trolować dzisiaj, tak przynajmniej w innym wątku pisałeś.

xantinos:

--- Cytat: sztosz w Lutego 17, 2016, 20:31:36 ---Wyjechał sprzedawać buty w Anglii, a żyje w Polsce, tak? A może w Anglii żyje za złotówki? Motasz się.

PS. Podobno skończyłeś trolować dzisiaj, tak przynajmniej w innym wątku pisałeś.

--- Koniec cytatu ---
nie napisałem że to biedak tylko ze wkład pracy do zysków był nieopłacalny.
Aktualnie ma wynajęty cały dom dla rodziny nad morzem w spokojnej okolicy, a dzieci chodzą do szkoły, żona nie pracuje prowadzi gospodarstwo.
O zyciu seksualnym ci nie opowiem mam nadzieję, że zaspokoiłem twoją wścibskość.
Nie troluje w wątku SC tu zaglądam :)

Zgudi:
Ciekawie piszesz, xantinos (tylko ten ostatni jeden post o szwagrze mam na myśli), ale tyś stare drzewo którego nie da się nijak przesadzić ani o 1cm. A w życiu czasem chodzi o to by się przesadzić, skorygować myślenie i uczyć się nowych rzeczy. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej