Śmietnisko > Off Topic
Czy rząd rujnuje kraj?
Qlko1:
--- Cytat: xantinos w Lutego 17, 2016, 14:57:38 ---Przypomnij sobie kto był u władzy wtedy w kraju i jaki był jego stosunek do powstania samego IPN, przypomnij sobie jak blokowano szereg prac tej instytucji, już o ekshumacjach bohaterów z łączki nie wspomnę.
--- Koniec cytatu ---
Pamiętam że Jarosław jest niezwykle cięty na Wałęsę z powodu wspólnej przeszłości (współpraca zakończyła im się z hukiem). Biorąc pod uwagę fakt, jak zacięty w swojej nienawiści i zemście potrafi być niewielki imperator, podchodzę do tego typu rewelacji z dystansem.
Ty masz zastrzeżenia do działań IPNu przed PiSem, ja mam obawy, że IPN zostanie wykorzystany jako narzędzie zemsty zakompleksionego bliźniaka.
Czy Wałęsa był agentem, czy nie, ma dla mnie niewielkie żadne znaczenie i nie opowiadam się za żadną wersją tej historii. Ciekaw jestem jak się to rozwinie.
xantinos:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Lutego 17, 2016, 15:06:57 ---Jest jedna prawda, ty nie czytasz co ludzie tu piszą. Żyjesz w jakimś oderwaniu od rzeczywistości, nawet jak ktoś napisze "dupa" ty przeczytasz to jako "cycki", bo akurat cycki lubisz bardziej.
--- Koniec cytatu ---
No ciężko się z tobą rozmawia, piszesz że nie wierzysz w słowa i potrzebujesz dowodów.
Odpisuje ci że jest książka, która powstała na podstawie dokumentów (chyba że nie zrozumiałeś słowa kwerenda to przepraszam) to uprawiasz znowu pyskówkę gimnazjalna zamiast się odnieść konkretnie do faktu, który przytoczyłem.
To ty najwyraźniej masz problem z oglądem realnego świata i budujesz go sobie na swoich opiniach które niekoniecznie muszą być oparte na faktach.
Powinienem przepisać to co napisałeś jako świetna charakterystykę dyskusji z tobą.
GlassCutter:
--- Cytuj ---Ale walczą , nawet trupem Kiszczaka .Mali Ludzie Zwycięzcy się nie sądzi , Nie jesteście wstanie Kłamstwami . pomówieniami , podróbkami zmienić prawdziwych faktów .To ja budowałem i stałem od 1970 r na czele głównego odcinka walki .To ja etapami prowadziłem bezpiecznie do pełnego zwycięstwa .Zwycięstwo przegrywając siebie oddałem demokracji .Czy tu był błąd , dziś wydaje się ze tak ale jutro życie przyzna mi rację .Wielu z Was historia za te nikczemne czyny nazwie kołtunami .
--- Koniec cytatu ---
Bolek, pisownia oryginalna.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: xantinos w Lutego 17, 2016, 15:17:42 ---
Odpisuje ci że jest książka, która powstała na podstawie dokumentów (chyba że nie zrozumiałeś słowa kwerenda to przepraszam) to uprawiasz znowu pyskówkę gimnazjalna zamiast się odnieść konkretnie do faktu, który przytoczyłem.
--- Koniec cytatu ---
Odniosłem się, książkę na podstawie opowiadań, strzępków informacji, nawet kwerend dokumentów które IPN nie uznaje jako jednoznaczny dowód, mogę napisać nawet ja.
Qlko dobrze to ujął - zwisa i polata zwiędłym kalafiorem mi czy Lechu był Bolkiem czy nie, bardziej mnie interesuje co będzie za 10 lat niż to co było 25 temu.
Obserwuję sytuacje z czystej ciekawości, co się stanie gdy rzeczywiście historia najnowsza jest inna niż obecna wersja.
I kurde, chcesz udzielić ciętej riposty, to wymyśl swoją własną.
[NAUKE] Son of Rainbow:
Kilka lat temu będąc na wymianie pytam się laski z X kraju ... jakieś bałkańskie coś - czy zna jakiś sławnych Polaków? No to mówi, że John Paul II i Licz Waliza :].
Czy Lechu coś tam podpisał z bezpieką? pewnie znając życie tak. Czy za brak podpisu chociaż z bezpieką wyrzucano całe rodziny z pracy, dzieci ze szkół i nagle okazywało się, że kogoś tam można do pierdla wsadzić? Wiemy dobrze, że tak. Jeśli masz rodzinę Glass, nie znamy się na tyle bym mógł to stwierdzić ale powiedzmy, że tak. To kwestia tego co byś postąpił jeśli np. powiedzieli Ci na dołku, że Ci żonę wsadzą do pierdla czy dziecko. Tylko przykład.
Lechu to bezczelny, niewykształcony typ, który nadrobił swoje braki karierą polityczną gdzie te minimum ogłady mu narzucono jednak to właśnie był gębą solidarności, która tamto czy owamto. Czy to on czy Gorbaczow czy ktoś inny zrobił to czy tamto nieważne.
Popatrz na Amerykanów, mają Jeffersona, który jest ojcem narodu i prał niewolników jak mógł. Wielu takich, którzy są wizytówką a nie są idealni i nikt tego nie rozkopuje. Lecha lubią prawie wszędzie na świecie i nie wiem na ch*j te analizy. Czy coś zrobił złego? Możliwe. Wiemy co mamy - (tylko proszę bez okrągłostołowych spisków). Jak dla mnie uciszyć, poczekać aż umrze (młody to nie jest), "kanonizować", postawić mu kilka pomników i po prostu wbić PRowo w świadomość wielu narodów naszą wizytówkę bojowników o wolność i demokrację (to się lepiej sprzedaje niż ssak leśny przy szosie). Natomiast szkalowanie gdzie pewnie do niczego nie dojdą tak naprawdę zaszkodzi tylko nam wizerunkowo. Taka chłodna analiza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej