Śmietnisko > Off Topic
Czy rząd rujnuje kraj?
sztosz:
Wiesz co, albo ty nie rozumiesz co to znaczy okradać, albo ktoś cię zmusza do korzystania z banków. Może idź na policję i podaj rysopis tego drania który Ci trzyma spluwę przy głowie jak bierzesz kredyty albo wymieniasz waluty, albo sam się za niego weź, co?
szczepan:
--- Cytat: qlko1 w Styczeń 21, 2016, 09:08:42 ---Jest jeden sposób, załóż bank. Darmowe konta, obetnij spready, kredyty dawaj z marżą poniżej 1%, a na lokatę 4%. Sukces w branży murowany.
--- Koniec cytatu ---
Na franka były właśnie takie warunki no może poza spreadami i sukces odnieśli.
Swoją drogą, qlko masz bardzo wiele wspólnego ze swetru, jesteś halfduplex, tylko nadawanie, gadasz tak samo, same głupoty, a ilość ciebie w tym wątku jest wprost proporcjoanalna do ilości swetru w wolnych mediach. A jak widać po tym forum, również efekt podobny.
Jeszcze pewnie powiesz, że to PiS zdefraudował kasę ze SKOKów, jak obficie pisali w wolnych mediach.
Qlko1:
--- Cytat: szczepan w Styczeń 21, 2016, 11:45:35 ---Na franka były właśnie takie warunki no może poza spreadami i sukces odnieśli.
--- Koniec cytatu ---
Pieprzenie.
--- Cytat: szczepan w Styczeń 21, 2016, 11:45:35 ---Swoją drogą, qlko masz bardzo wiele wspólnego ze swetru, jesteś halfduplex, tylko nadawanie, gadasz tak samo, same głupoty, a ilość ciebie w tym wątku jest wprost proporcjoanalna do ilości swetru w wolnych mediach. A jak widać po tym forum, również efekt podobny.
--- Koniec cytatu ---
Pokazujesz potęgę swojego intelektu próbując wjechać na mnie personalnie. Ja gadam to samo i są to głupoty? Wskaż mi jeden swój post gdzie użyłeś rzeczowego argumentu, a nie jakiegoś ogólnika z dupy. Od razu mówię, że "spisek żydomasonerii i zachodniego kapitału" to nie argument.
--- Cytat: szczepan w Styczeń 21, 2016, 11:45:35 ---Jeszcze pewnie powiesz, że to PiS zdefraudował kasę ze SKOKów, jak obficie pisali w wolnych mediach.
--- Koniec cytatu ---
Dowodów nie mam, więc nie powiem, ale PiS strasznie głośno krzyczał jak KNF miał objąć nadzór nad SKOKami, a główne stanowiska piastowali ludzie właśnie tej opcji politycznej. Daje do myślenia.
--- Cytat: GlassCutter w Styczeń 21, 2016, 09:20:26 ---I po chuj jesteś cyniczny? Uświadamiam tylko że Cinkciarz na głodowym spredzie osiągnął rynkowy sukces nie okradając swoich klientów. Najwyraźniej banki by zdechły gdyby zrobiły to samo. :-*
--- Koniec cytatu ---
Cinkciarz zajął się tylko jednym wycinkiem działalności bankowej. To zdecydowanie łatwiejsze. Gdyby doszła do tego konieczność utrzymywania stacjonarnych placówek, prowadzenia darmowych kont, udzielania pożyczek i otwierania lokat, tak różowo by nie było. Znaleźli niszę, rozwinęli się. Tylko chwalić. Ale nie porównuj, bo to dwa odrębne profile działalności. Druga kwestia, że nie wiem o co masz pretensję do banków. Przecież bank nie zmusza Cię do korzystania z ich systemu wymiany walut.
Podobnie mógłbyś twierdzić, że można spokojnie zlikwidować Pocztę Polską, są przecież firmy przewozowe i kurierskie i wożą paczki taniej.
Sęk w tym, że firmy kurierskie tanio podejmą się tylko zleceń prostych (najlepiej miasto-miasto), poczta zawiezie wszystko i wszędzie, w całym kraju.
Soulscream:
Darmowe konta na zachodzie to norma, darmowe karty też lol.
Dux:
Tak apropo tego kto jeszcze zachęcał do brania kredytów we frankach:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,18555068,to-pis-zachecal-do-brania-kredytow-we-frankach.html
Pół roku temu ten link do stron PiS z oświadczeniem Gosiewskiego jeszcze działał (sam sprawdzałem). Ale jak widać, by tego nie wyciągać na wierzch, na wszelki wypadek strona zniknęła >:D
Dobra tak ruszyło:
http://old.pis.org.pl/article.php?id=4415
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej