Śmietnisko > Off Topic

Czy rząd rujnuje kraj?

<< < (4/120) > >>

Zgudi:
Chodziło mi raczej o to że PiS głosił przed wyborami "Polska w ruinie", a teraz Ziobro się broni mówiąc "gospodarka ma się świetnie". To kłamali przedtem czy teraz?

GlassCutter:

--- Cytat: Zgudi w Styczeń 16, 2016, 13:19:16 ---Chodziło mi raczej o to że PiS głosił przed wyborami "Polska w ruinie", a teraz Ziobro się broni mówiąc "gospodarka ma się świetnie". To kłamali przedtem czy teraz?

--- Koniec cytatu ---

A która wersja bardziej Cię zadowoli? :D

Zlorf:

--- Cytat: Zgudi w Styczeń 16, 2016, 13:19:16 ---Chodziło mi raczej o to że PiS głosił przed wyborami "Polska w ruinie",
--- Koniec cytatu ---

Kto z PiSu używał tego hasła, "Polska w ruinie"? Jakiś link, cytat, cokolwiek?

Dux:

--- Cytat: Zlorf w Styczeń 16, 2016, 14:52:36 ---
Kto z PiSu używał tego hasła, "Polska w ruinie"? Jakiś link, cytat, cokolwiek?

--- Koniec cytatu ---

Coś tak przed upływem 1 min. filmu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XeKQ9WEHjE0[/youtube]

Zgudi:
Wiele gazet swego czasu o tym pisało a tu jedna z nich http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105402,18526299,polska-w-ruinie.html

--- Cytuj ---6 sierpnia prezydent Andrzej Duda przed Pałacem Prezydenckim przemawiał do tłumu zwolenników PiS. Powtórzył nośne hasła z kampanii wyborczej o fatalnym stanie Polski. "Tracimy powoli nasz kraj, wtedy, kiedy znikają kolejne instytucji, czy to połączenia komunikacyjne, czy to instytucje kultury, szkoły, muzea, domy kultury. Państwo wiecie, że tak się dzieje.(...) Hasło "Polska w ruinie" pomogła PiS i Dudzie wygrać wybory prezydenckie. Narrację wprowadził on sam, w jednym z pierwszych spotów wyborczych przywoływał doświadczenia minionych pokoleń Polaków i przemawiał: "To oni odbudowali Polskę ze zgliszcz. I ja mówię wszystkim - my też potrafimy!" W kwietniu mówił o obecnym rządzie "budowano Polskę z dykty. Bez ładu i składu"(....) Hasła wyszły ze sztabu PiS podczas kampanii prezyde4nckiej
--- Koniec cytatu ---

Być może nie użyto dokładnie takieko stwierdzenia "Polska w ruinie" przez członków PiS, ale wiele wypowiedzi/wystąpień Dudy, Kaczyńskiego i Szydło odnosiło się bezpośrednio do zgliszcz i ruin :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej