Śmietnisko > Off Topic

Czy rząd rujnuje kraj?

<< < (27/120) > >>

Soulscream:

--- Cytat: szczepan w Styczeń 19, 2016, 18:37:56 ---Tak, też oglądam, Korwin jak zwykle z grubej rury. Ogólnie może się okazać, że ta komisja może przynieść pozytywne aspekty, bo większość głosów jest prorządowych, a krytykują Schultza, Niemcy i całą UE. Ciekawe co powiedzą w naszych hic.."niezależnych"miediach.

--- Koniec cytatu ---

Co trąbią, że Szydło wypadła źle i dzienniki niemieckie skazują nas na stratę. Wolne media hehe.

Dux:

--- Cytat: Soulscream w Styczeń 20, 2016, 10:33:19 ---Co trąbią, że Szydło wypadła źle i dzienniki niemieckie skazują nas na stratę. Wolne media hehe.

--- Koniec cytatu ---

Ja tam widzę głównie opinie, że zaprezentowała się całkiem nieźle. Przynajmniej w aspekcie wizerunkowym, bo z merytoryką było już krucho. Z tym drugim to akurat fakt, bo gadanie, że z TK jest wszystko OK i nie naruszono w żaden sposób polskiej Konstytucji w sprawie Trybunału, która dla rządzących jest rzeczą świętą, ma się nijak do zarzutów jakie kierowane są w tym względzie do ekpiy rządzącej. Ja wiem, że debata w PE nie jest najlepszym miejscem na prezentowanie szczegółowych wywodów prawniczych dotyczących stosowanie konkretnych przepisów prawnych, ale dobrze by było choć ogólnie się do nich odnieść (dlaczego PiS uważa wyrok z 3 grudnia za bezprzedmiotowy dla kwestii wyboru sędziów do TK, skąd wywodzi twierdzenie, że Sejm ma kompetencje do "orzekania" o bezskuteczności prawnej poprzednio podjętych przez niego uchwał, jakie według nich normy prawne naruszył Sejm poprzedniej kadencji, co skutkowało uznaniem jego uchwał za prawnie bezskuteczne, jak się ma wymóg 2/3 głosów do wydania orzeczenia do art. 190 ust. 5 Konstytucji, na jakiej podstawie rząd twierdzi, iż nie wpłynie to na skuteczność orzekania, podobnie wymóg pełnego składu w minimum 13 sędziów przy 15 sędziach w ogóle, dlaczego zasada kolejności wpływu nie wpłynie na szybkość postępowania TK, jak się ma orzeczenie o wygaśnięciu mandatu sędziego przez Sejm do zasady trójpodziału władz etc.). W wystąpieniu Premier było tylko "jest dobrze, ja tak mówię, więc tak jest". Nie wiem czy dla PE bedzie to wystarczające. Bo dla KE z pewnością nie.

Qlko1:

--- Cytat: Dux w Styczeń 20, 2016, 10:55:30 ---W wystąpieniu Premier było tylko "jest dobrze, ja tak mówię, więc tak jest".

--- Koniec cytatu ---
Nie bez powodu na internetach pojawia się już pod ksywą "katarynka"  :) Chyba w żadnym ze swoich oświadczeń merytorycznie nie zaprezentowała więcej. Ciekawe czy sama już w to uwierzyła. Podobno kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą.

Edit:

--- Cytat: szczepan w Styczeń 19, 2016, 18:37:56 ---Ciekawe co powiedzą w naszych hic.."niezależnych"miediach.

--- Koniec cytatu ---
Zapewne masz na myśli te od Kurskiego?  ;)

Z innej beczki:
http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Podatek-bankowy-jeszcze-nie-obowiazuje-a-banki-juz-podwyzszaja-prowizje-Trudniej-tez-o-kredyt,wid,18114534,wiadomosc.html?ticaid=116554

--- Cytuj ---W ciągu ostatniego miesiąca zdolność kredytowa modelowej rodziny spadła aż o 39 tysięcy złotych.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Już 10 banków zadeklarowało, że modelowej rodzinie zaproponowałyby w styczniu droższy kredyt (czyli z wyższą marżą) niż miesiąc wcześniej. Średnia marża kredytowa wzrosła z 1,75 procent w grudniu 2015 roku do 2,04 procent w styczniu 2016 roku.
--- Koniec cytatu ---

Jak to było? Konkurencja w branży nie pozwoli na podniesienie kosztu kredytów?  ;D Dobrze, że swój zdążyłem załatwić tuż przed zmianami.

Filip Bonn:

--- Cytat: qlko1 w Styczeń 20, 2016, 11:16:42 ---

Z innej beczki:
http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Podatek-bankowy-jeszcze-nie-obowiazuje-a-banki-juz-podwyzszaja-prowizje-Trudniej-tez-o-kredyt,wid,18114534,wiadomosc.html?ticaid=116554

--- Koniec cytatu ---

Debile nie politycy.

Soulscream:
Polska i tak ma najwyższe opłaty bankowe w Europie, spokojnie wciąż będziemy na 1wszym miejscu ;-).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej