Śmietnisko > Off Topic

Czy rząd rujnuje kraj?

<< < (25/120) > >>

Qlko1:
Przyznać się, który sobie zrobił alt konto  :)

--- Cytat: szczepan w Styczeń 19, 2016, 15:16:38 ---Czy kraj jest w ruinie ? I tak i nie.

--- Koniec cytatu ---
Czyli kiedy jest to nam na rękę to jest, a jak nie to nie.

--- Cytat: szczepan w Styczeń 19, 2016, 15:16:38 ---Część czerpie korzyści i ma w tym interes - logiczne, reszta poddała się medialnej papce i nie widzi, że król jest nagi, a może widzi tylko co teraz... przyznać się do błędu, może lepiej iść w zaparte.

--- Koniec cytatu ---
Druga część daje się ponieść nowomowie i negatywnej retoryce, wina spada na złą kapitalistyczną bukę z zachodu.

--- Cytat: szczepan w Styczeń 19, 2016, 15:16:38 ---Chyba do wszystkiego trzeba dorosnąć, na siłę nie narzuci się zmiany myślenia, szczególnie Polakom, wtedy musieliby się przyznać do błędu, ale przecież jesteśmy tacy nieomylni, tylko ktoś się jednak mylić musi, bo jednogłośni nigdy nie jesteśmy.

--- Koniec cytatu ---
Niech zgadnę, ale to nie Ty się mylisz.

--- Cytat: szczepan w Styczeń 19, 2016, 15:16:38 ---Najsmutniejsze jest, gdy się nagle okazuje, że oni nas oszukali ... a ja na nich głosowałem, o demokrację walczyłem, tak ich na forum broniłem, na marsze KODu chodziłem, głupka z siebie zrobiłem...

--- Koniec cytatu ---
Ha! Zgadłem!

Dux:
Pewnie następny co znalazł przypadkiem zdjęcie "podpowiadaczki" Komorowskiego razem z panią od krzyża i łaska pańska go oświeciła, że spisek wynalazł >:D

szczepan:

--- Cytat: qlko1 w Styczeń 19, 2016, 15:20:26 ---
Czyli kiedy jest to nam na rękę to jest, a jak nie to nie.

--- Koniec cytatu ---

Może będzie to trochę niesmaczne i może nie wszyscy zrozumieją, ale ta retoryka tak mi się skojarzyła:

Jeżeli będę robił kupę i nie spuszczał wody, to czy ta kupa jest czy nie, pewnie mógłbym ją zignorować, ale ona nadal tam będzie, nigdzie nie pójdzie, ale na pewno nie powinienem rozpowiadać sąsiadom, że mam gówno w domu, bo przestaną do mnie przychodzić.

--- Cytat: qlko1 w Styczeń 19, 2016, 15:20:26 ---
Niech zgadnę, ale to nie Ty się mylisz.

--- Koniec cytatu ---

Wyciągnąłem rękę do psa, a on mnie ugryzł i tak mnie gryzł przez ostatnie osiem lat, a pewnie i dłużej, teraz przyszedł inny pies, oczywiście, że się boję wyciągnąć rękę, może mnie dziabnie, może nie, oba się gryzą nawzajem, który z tych psów jest gorszy?

Qlko1:

--- Cytat: szczepan w Styczeń 19, 2016, 16:42:48 ---Może będzie to trochę niesmaczne i może nie wszyscy zrozumieją, ale ta retoryka tak mi się skojarzyła:

Jeżeli będę robił kupę i nie spuszczał wody, to czy ta kupa jest czy nie, pewnie mógłbym ją zignorować, ale ona nadal tam będzie, nigdzie nie pójdzie, ale na pewno nie powinienem rozpowiadać sąsiadom, że mam gówno w domu, bo przestaną do mnie przychodzić.

--- Koniec cytatu ---
Srogie masz skojarzenia.
A czy powiesz znajomym czy nie, nie ma znaczenia skoro Twój dom to PAŃSTWO Z 40 MILIONAMI MIESZKAŃCÓW, którzy przechodzą codziennie przez Twój kibel, a media i internet jeszcze nie zostały ocenzurowane. Prawda jest taka, że niezależnie od tego czy się ktoś by się na zachodzie poskarżył czy nie, to tego smrodu nie ukryjesz. Udawanie, że go nie ma, to marna strategia.

--- Cytat: szczepan w Styczeń 19, 2016, 16:42:48 ---Wyciągnąłem rękę do psa, a on mnie ugryzł i tak mnie gryzł przez ostatnie osiem lat, a pewnie i dłużej, teraz przyszedł inny pies, oczywiście, że się boję wyciągnąć rękę, może mnie dziabnie, może nie, oba się gryzą nawzajem, który z tych psów jest gorszy?

--- Koniec cytatu ---
Wspomnij, że ten drugi pies też już trochę kąsał. I za smycz trzymał go wtedy ten sam właściciel. Mało tego, drugi pies nie ma aktualnego szczepienia, a piana z pyska sugeruje wściekliznę. Naprawdę masz tak słabą pamięć do psów?

Używasz niezwykle wyrafinowanych metafor.

szczepan:

--- Cytat: qlko1 w Styczeń 19, 2016, 16:54:22 ---... a media jeszcze nie zostały ocenzurowane.

--- Koniec cytatu ---
O zgrozo,  tym miejscu przestałem czytać...
... od ponad 16 lat w tym siedzę, nawet w tej chwili...
nawet zrobiłem fotę, ale za dużo widać :)
niektórym the dark side clouds everything

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej