Śmietnisko > Off Topic

Czy rząd rujnuje kraj?

<< < (24/120) > >>

Qlko1:

--- Cytuj ---Co innego spędzenie ludzi a co innego wygranie kolejnych wyborów. 44,8% głosów to nie jest mało.
--- Koniec cytatu ---
Nie jest też dużo, zwłaszcza jak masz w łapach media i tylko Twoje media mogą publikować materiały wyborcze.

--- Cytuj ---Wyemigrowało 0,5 mln młodych - ile wyemigrowało z polski za światłych rządów po?
--- Koniec cytatu ---
Proporcjonalnie zapewne podobnie, ale to nie jest argument, i u nas to chujowo i u nich.

--- Cytuj ---Ja nie jestem jakimś fanem Piłsudskiego, nie mam też nic do zachodnich banków - ale tak samo nie mam nic do rosyjskich. Po prostu nie widzę specjalnej różnicy. Jeśli rosjanie dają węgrom akceptowalne warunki a unia europejska - niby sojusznik- nie, to dlaczego nie mieliby korzystać?
--- Koniec cytatu ---
Rosjanie próbują całkowicie uzależnić Węgry od dostaw energii. Ciężko mi wyobrazić sobie Putina jako dobrego sąsiada idącego radośnie z bratnią pomocą. Orban słono za to zapłaci. Jego cyrk, jego pchły, tylko ludzi szkoda.

--- Cytuj ---A tak w ogóle co mnie uderza w polskiej polityce to przesunięcie jakościowe wśród wyborców ze zwolenników do wyznawców - i to po ostatnich wyborach nie dotyczy jedynie pisu, który miał elektorat dewotów od zawsze ale również po czy innych tworów w stylu nowoczesnej czy razem.
--- Koniec cytatu ---
Kampanie o negatywnym wydźwięku dużo lepiej się u nas sprzedają. Taki mamy klimat.

--- Cytuj ---I tak sobie patrzę nie na polityków ale na ludzi których znam i sobie myślę "kurwa.. serio?"
--- Koniec cytatu ---
Ano, jest lekka degradacja.

--- Cytat: GlassCutter w Styczeń 19, 2016, 12:41:09 ---Kryzysem w Chinach określa się wzrost gospodarczy na poziomie 6%. Mogę prosić o taki kryzys w Polsce?

--- Koniec cytatu ---
Jak zgodzisz się na totalitaryzm, powszechną cenzurę i wyroki rzędu 10 lat pozbawienia wolności za posiadanie własnego zdania, to myślę, że da się zrobić. Ja tyle zapłacić za 6% wzrostu nie zamierzam.

FITTIpalti:
"
- Jestem pewien, że wielu Polaków, którzy głosowali na PiS, nie zgadza się z programem tej partii. Głosowaliśmy na to ugrupowanie, ponieważ obiecało nam, że uratuje Polskę. Niechże więc ją teraz ratuje – trzymamy pana za słowo, drogi panie Jarosławie - zaapelował Rymkiewicz w wywiadzie udzielonym Joannie Lichockiej, niegdyś dziennikarce, dzisiaj posłance Prawa i Sprawiedliwości.

Zdaniem poety jesienne wybory były nie tylko demokratyczną zmianą opcji rządzącej, ale opowiedzeniem się za czymś znacznie ważniejszym i poważniejszym.

- Głosowaliśmy, żeby uratować Polskę. Prawo i Sprawiedliwość wygrało, bo Polacy zrozumieli, że są wynaradawiani. Zrozumieli, że Polska jest lżona, poniżana, wyśmiewana i że wszystko, co się dzieje na naszych ziemiach, zmierza do likwidacji Polski.

- Ja nie jestem ani prawicowcem, ani lewicowcym – dodaje Rymkiewicz, który widzi w sobie konserwatystę, republikanina, a nawet jakobina. - Konserwatywna jakobińska rewolucja – to mi się podoba – kwituje poeta.

Zdaniem Rymkiewicza „niemieckie gazety wychodzące w Polsce w polskim języku powinny zostać zlikwidowane” w myśl frazy: „Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz”. W nawiązaniu do słów Jarosława Kaczyńskiego o „gorszym sorcie Polaków” poeta przypomniał, że takiego sformułowania po pierwszym rozbiorze Polski użył bodajże Ignacy Krasicki. - Wszystko się więc powtarza, z czego można wyciągnąć wniosek (…), że zdrada jest trwałym i niedającym się wyeliminować elementem natury ludzkiej (…) - a tych, którzy mają ochotę zdradzić i czerpać korzyści ze zdrady, może powstrzymać tylko strach przed katowskim toporem albo drabiną i konopnym sznurem. Mówiąc to, Rymkiewicz podpisał się pod cytatem z księcia Adama Jerzego Czartoryskiego, przywołanym przez dziennikarza, w którym mowa o dwóch partiach: polskiej i antypolskiej. - Znowu mamy tylko dwie partie, polską i antypolską, żadnej innej nie ma - uważa autor.

Według Rymkiewicza Europa zmierza ku "planetarnej katastrofie", która nastąpi za kilkadziesiąt, a może za kilkanaście lat i będzie to tragedia na miarę wydarzeń z końca Imperium Rzymskiego. - Jeśli chcemy przetrwać i mieć naszą Rzeczpospolitą, (…) to musimy teraz znaleźć jakiś sposób, który pozwoli nam się obronić przed żarłocznymi sąsiadami (…) - stwierdził Jarosław Marek Rymkiewicz, dodając, że „czas odwrócić skutki rozbiorów – a to znaczy, że czas myśleć o odnowionej Rzeczypospolitej.” Zapytany o to, czy ma na myśli Rzeczpospolitą dwojga czy trojga narodów, poeta odpowiedział: „Czas myśleć o tym, jak będzie kiedyś wyglądać Rzeczpospolita Pięciu Narodów.”

"
Nie moje słowa ale w pełni się z nimi utożsamiam  8)

Qlko1:

--- Cytuj ---Głosowaliśmy na to ugrupowanie, ponieważ obiecało nam, że uratuje Polskę. Niechże więc ją teraz ratuje – trzymamy pana za słowo, drogi panie Jarosławie
--- Koniec cytatu ---
:-[

--- Cytuj ---Zdaniem Rymkiewicza „niemieckie gazety wychodzące w Polsce w polskim języku powinny zostać zlikwidowane” w myśl frazy: „Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz”.
--- Koniec cytatu ---
:-X

--- Cytuj ---tych, którzy mają ochotę zdradzić i czerpać korzyści ze zdrady, może powstrzymać tylko strach przed katowskim toporem albo drabiną i konopnym sznurem. Mówiąc to, Rymkiewicz podpisał się pod cytatem z księcia Adama Jerzego Czartoryskiego, przywołanym przez dziennikarza, w którym mowa o dwóch partiach: polskiej i antypolskiej. - Znowu mamy tylko dwie partie, polską i antypolską, żadnej innej nie ma - uważa autor
--- Koniec cytatu ---
:-\

--- Cytuj ---Zrozumieli, że Polska jest lżona, poniżana, wyśmiewana i że wszystko, co się dzieje na naszych ziemiach, zmierza do likwidacji Polski.
--- Koniec cytatu ---
;D ;D ;D

Fitti szanuj czas użytkowników tego forum i nie wklejaj poglądów postrzelonego poety ortodoksa.

BTW
Przydałoby się jednoznaczne stanowisko. Do cholery to Polska jest w ruinie jak PiS mówił w czasie kampanii, czy jest wspaniałym rozwijającym się państwem "dobrej zmiany" jak będzie przekonywać "broszka" na dywaniku w komisji UE.

Azbuga:
Fitti - gilotyny ci się śnią po nocach? sutki twardnieją jak w kuchni paluszki trafią na duży nóż? :)

szczepan:
Czy kraj jest w ruinie ? I tak i nie. Patrząc na dług publiczny, ZUS i wyliczenia emerytur to istna ruina, wyglądając za okno jest już znacznie lepiej.
Choć w telewizji moda na pięknych i "mądrych" ludzi sukcesu, karmieni propagandą, zapracowani nie mają czasu zajrzeć pod kołdrę, a smród tam taki...
Część czerpie korzyści i ma w tym interes - logiczne, reszta poddała się medialnej papce i nie widzi, że król jest nagi, a może widzi tylko co teraz... przyznać się do błędu, może lepiej iść w zaparte.
Chyba do wszystkiego trzeba dorosnąć, na siłę nie narzuci się zmiany myślenia, szczególnie Polakom, wtedy musieliby się przyznać do błędu, ale przecież jesteśmy tacy nieomylni, tylko ktoś się jednak mylić musi, bo jednogłośni nigdy nie jesteśmy. Jeżeli nie należymy do większości to warto czasami sprawdzić czy mamy rację, poszukać, pogrzebać, prawda nie leży na stole, trzeba o nią powalczyć, ale w dobie internetu nie jest to takie trudne. Najsmutniejsze jest, gdy się nagle okazuje, że oni nas oszukali ... a ja na nich głosowałem, o demokrację walczyłem, tak ich na forum broniłem, na marsze KODu chodziłem, głupka z siebie zrobiłem...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej