Śmietnisko > Off Topic

wybory 2015

<< < (11/31) > >>

Azbuga:
wg mnie największym problemem dla większości są koszty pracy. I dla pracowników i dla pracodawców. I wścieka mnie że nikt nie ma pomysłu jak to zrobić. dają ulgi, kwoty wolne od podatku i inne pierdoły. a co sądzicie o pomyśle żeby pracodawca mógł wrzucać w koszty zatrudnienia dwukrotność nakładów na pracownika? płaci mu 2 tysiące - odlicza 4. płaci 6 - odlicza 12. To by powodowało wzrost wypłat, załatwiło problem umów śmieciowych i skasowało ogromną część szarej strefy. mimo że nie głosuję od lat bo uważam to za szopkę to jakby jakaś partia wyszła z takim pomysłem to bym nawet poszedł na wybory.

[VIDE] Herezja:
Azbuga w tym problem, że większość Polaczków by przekręty robiło. Dawało dalej niewielkie pensje a wpisywałoby, że zarabiasz więcej. Wystarczyłoby moim zdaniem gdyby koszty pracownicze można było jakoś wpisać sobie w pełni w koszty produkcji i aby wszystkie ustawy były jasne i klarowne aby byle urzędas nie mógł ich dowolnie interpretować (zwykle na niekorzyść przedsiębiorcy).
Qulko inwestowanie w ziemie to zapewne z upływem czasu będzie. Na razie trzeba zebrać odpowiednią kwotę. Mam przyjaciela, który jest dobrym pośrednikiem w handlu nieruchomościami więc znalezienie odpowiedniego terenu nie byłoby problemem ];)

[BU FU] Karas:
ale, zescie tego naprodukowali,
Qlko mylisz sie, MA znaczenie srodowisko w ktorym sie wychowales, nie pisze tu o dziadku z wermachtu, tylko braciach w czerwieni, komuchy trzymaja sie razem razno i dalej "dzierzo" wladze, chocby takie ciche stolki jak komisja wyborcza, nie zmienna od jaruzela, przykladow mozna mnozyc na peczki. jest takie powiedzenie cos o mlodosci skorupkach itp itd...

Qlko1:

--- Cytat: Azbuga w Październik 29, 2015, 08:27:37 ---a co sądzicie o pomyśle żeby pracodawca mógł wrzucać w koszty zatrudnienia dwukrotność nakładów na pracownika? płaci mu 2 tysiące - odlicza 4. płaci 6 - odlicza 12. To by powodowało wzrost wypłat, załatwiło problem umów śmieciowych i skasowało ogromną część szarej strefy.

--- Koniec cytatu ---
Projekt ciekawy. Za twoim pozwoleniem mogę rzucić hasło do naszego koordynatora programowego, może ktoś to już liczył. Nie zakładałbym jednak, że pojawiłoby się to jako jeden z głównych postulatów. Większość wyborców charakteryzuje się tak niską świadomością gospodarczą, że Twój pomysł zrozumiałoby może ze 2-3% społeczeństwa, z tego poprze go może 1/3 i masz odpowiedź. Tak wygląda niestety polityka od kuchni.

--- Cytat: [VIDE] Herezja w Październik 29, 2015, 08:37:00 ---Mam przyjaciela, który jest dobrym pośrednikiem w handlu nieruchomościami więc znalezienie odpowiedniego terenu nie byłoby problemem ];)

--- Koniec cytatu ---
W takim razie nic, tylko cierpliwie zbierać  ;)

Azbuga:
here - teraz masz odwrotnie - wpisują ci minimalną pensję na papierze - co równa się zerowej zdolności kredytowej i jeszcze niższej emeryturze. a resztę dostaje się pod stołem. mój pomysł by to wyeliminował. tak w ogole here to bzdura - wiekszosc wyplat idzie na konto - wiec jest latwe do wykazania ile sie dostaje a ile nie... poza tympracownik nie godzil by sie na oszustwo w ta strone bo by placil od tego podatki przeciez

btw - qlek - w jakiej partii ty działasz? bo nie łapie przenośni o ludziach w swetrach itp :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej