Śmietnisko > Off Topic
wybory 2015
Azbuga:
hehe :) bawi mnie zawsze w rozmowach o polityce czy też preferencjach politycznych nawiązanie do mitycznych "programów partii" i ich obietnic wyborczych. jakby którakolwiek partia zajmowała się ich realizacją. w polskiej demokracji jedyny zauważalny program partii która dochodzi do władzy to "teraz kurwa my"
Qlko1:
--- Cytat: Azbuga w Październik 28, 2015, 18:12:44 ---hehe :) bawi mnie zawsze w rozmowach o polityce czy też preferencjach politycznych nawiązanie do mitycznych "programów partii" i ich obietnic wyborczych.
--- Koniec cytatu ---
Znaczy osobiście preferuję tych co obiecują mało. Na przykład teraz boję się, że PiS mógłby zacząć sumiennie spełniać swoje lewackie obietnice :)
[VIDE] Herezja:
PIS i spełnienie obietnic. Jak zwykle dużo mówią i mało robią a to co robią jest połowiczne. Obiecywali dać na KAŻDE dziecko 500 złotych a teraz już jest wiadome, że tylko dla najuboższych. Ostatnio liczyłem, że gdy oboje rodzice pracują za najniższą płacę i mają tylko jedno dziecko to już mają za duży dochód. Osobiście na szczęście nie mam tego problemu ale jednak jest to kolejna ściema PiS_u. Nie pierwsza i pewnie nie ostatnia.
Wysłane z mojego MX_Base przy użyciu Tapatalka
GlassCutter:
Póki co dało się udowodnić że kwota wolna (ta sama którą wyborcy po niedawno proponowali znieść) w obecnym kształcie jest niezgodna z konstytucją (i logiką). Ostatni rząd który realnie podniósł tą kwotę to był rząd pisu (może niewiele bo trochę ponad 200zł, ale było ponad 8 lat temu więc były to czasy innych pensji i inna inflacja). Liberalne PO przez 8 lat problemu nie widziało, no w sumie mogło nie widzieć bo posłowie mają kwotę 25tys +, a problemy szaraków latają im koło ogona.
500zł na dziecko jakkolwiek debilne i lewackie by to nie było to jest to JAKAŚ próba stawienia czoła niżowi demograficznemu z którym polska zaraz zacznie się borykać. Nie twierdzę że to najlepsze rozwiązanie, ale innego, dającego efekt natychmiast, nie znam. Nie jest to bynajmniej prosta kwestia, byłoby prościej gdyby nie spierdolony model emerytur w tym kraju. Ktoś to sobie dawno temu wymyślił i żeby to teraz zmienić przez okres produkcyjny musi przejść całe pokolenie, ogólnie dramat.
[BU FU] Karas:
Azbuga, hehehe dokladnie, wyjebane na to co oni tam pierdacza. rownie dobrze mozna wylaczyc dzwiek w tv/compie i efekt losowania bedzie mniej wiecej podobny.
Dla mnie wazne, co dany gosc soba reprezentuje i skad sie wywodzi, co robi, co robili jego rodzice. na podstawie tego petru nie blyszczy zbyt szlachetnie... a w zasadzie bardziej przypomina konsystencja i kolorem .... . jak juz pisalem, zwykly hochsztaplerski bankster i zapewne niebawem bedziemy mieli tego dowody. zlodzieje za dlugo nie moga siedziec z zalozonymi rekami bo juz ich swierzbi...
Glassu, mamy w pip niedzialajacych mechanizmow, pisanych jeszcze przez sekretarzy i naszego dzielnego filipina... generalnie nalezaloby to wyjebac do kosza i zrobic od nowa, ale RADYKALNIE, pisiaczki tego nie zrobia, to byla jedyna rzecz o ktorej ciasteczkowy gadal sensownie. niestety nie ma on zadnych szans, z tym gownem co sie do niego naprzyklejalo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej