Śmietnisko > Off Topic
Kamerka samochodowa
Doom:
--- Cytuj ---Jak brać, to coś przynajmniej w HD. Szerokokątny obiektyw i parę podstawowych czujników to w każdym jest. Karta najlepiej ok. 32GB, bo zwykle takie obsługują - lepiej jakąś porządną, a nie szajs-noname. Ja akurat Kingstony biorę i jestem zadowolony. Próbowałem kiedyś noname dla oszczędności i wyszła kupa.
Za 300 można mieć niezły sprzęt. Ja swoją prostą kamerkę z kartą kupowałem jakoś trochę ponad 2 lata temu płacąc za wszystko ok. 150zł. Dzisiaj kamerka już jest styrana i obiektyw nieco porysowany, ale ogólnie się nada. Jak ktoś chce z wyższej półki MiVue chociażby jakieś, to trzeba się liczyć z dużymi kosztami.
Takie przykładowe:
http://www.afgcomputers.pl/product_info.php?products_id=112469
http://hurtgps.pl/pl_PL/p/Prestigio-RoadRunner-315-HD-kompaktowy-rozmiar-wykrywanie-ruchu-dostepne-od-reki/3307
http://www.oleole.pl/rejestratory-jazdy/vordon-dvr-c800.bhtml?from=ceneo&p=149.00&cr=0
--- Koniec cytatu ---
[BU FU] Karas:
Raczej bede celowal w cos dedykowanego. nie chce mi sie z tym piepszyc, to ma samo dzialac bez najmniejszej mojej ingerencji w to.
Doom dziekowac
GlassCutter:
--- Cytat: [VIDE] Herezja w Październik 02, 2015, 18:06:32 ---Zawsze możesz kupić kamerkę sportową od Xiaomi.
--- Koniec cytatu ---
Jak kupowałem chrześniakowi na komunie gopro to naoglądałem się tych porównań. Wnioski mam takie że Xioami robi sieczkę z obrazu, na takich gównianych porównaniach w niskiej rozdzielczości może wygląda to lepiej, ale tylko dlatego że tani zamiennik sztucznie wyostrza obraz. W pełnej rozdzielczości wygląda po prostu chujowo, dynamikę i poziom szumów też ma gównainy.
Karaś Ty zobacz najpierw jak wygląda obraz z tych kamerek żeby się nie okazało że tablicy rejestracyjnej nie odczytasz..
[VIDE] Herezja:
@Glass tylko Ty porównywałeś najnowszą wersję GoPro pewnie z podstawową wersją Xiaomi gdzie stosunek do ceny jest powalający bo najnowsza wersja kosztuje kilkakrotnie więcej i raczej nie wypada porównywać tych dwóch tworów myśli technicznej. @Karaś oczekiwał kamerki w cenie około 300 zł i w tej cenie GoPro o ile znajdziesz nie powala na kolana nawet a co mówić o łopatkach. Podobnie zresztą z kamerkami dedykowanymi stąd i moja sugestia aby zainteresował się Xiaomi.
GlassCutter:
--- Cytat: [VIDE] Herezja w Październik 04, 2015, 10:19:10 ---@Glass tylko Ty porównywałeś najnowszą wersję GoPro pewnie z podstawową wersją Xiaomi gdzie stosunek do ceny jest powalający bo najnowsza wersja kosztuje kilkakrotnie więcej i raczej nie wypada porównywać tych dwóch tworów myśli technicznej. @Karaś oczekiwał kamerki w cenie około 300 zł i w tej cenie GoPro o ile znajdziesz nie powala na kolana nawet a co mówić o łopatkach. Podobnie zresztą z kamerkami dedykowanymi stąd i moja sugestia aby zainteresował się Xiaomi.
--- Koniec cytatu ---
Tak masz rację, porównywałem topowego gopro i najtańszym xioami :-\ miej Ty chłopie litość. Ale jeżeli xioami ma możliwośc ciągłego nagrywania tak by zawsze było ileś tam minut do tyłu zarejestrowane to spełni zadanie w 100%.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej